BLOG

BLOG

YENİ NESİL SPOR DENEYİMİ MEGAFORMER NEDİR?


Sizi son dönemde Hollywood'un ünlü isimleri arasında epey popüler olan yeni nesil antrenman aleti Megaformer ile tanıştıralım! Sebastien Lagree tarafından geliştirilen ve iki yıllık bir çalışmanın ürünü olan bu karmaşık alet; ilk bakışta biraz korkutucu görünse de Megaformer'ı tavsiye edenler arasında Kim Kardashian, Sofia Vergara, Michelle Obama, Vanessa Hudgens, Calvin Harris ve Alessandra Ambrosio gibi ünlü isimlerin bulunduğu düşünülürse denemeye değer. İşte, yeni nesil bir spor deneyimi yaşamak isteyenler için Megaformer hakkında bilinmesi gereken her şey!

 

Megaformer Nedir?

Megaformer Nedir

Lagree Fitness'ın eğitmeni ve CEO'su Sebastien Lagree tarafından tasarlanan Megaformer; tıpkı pilates reformer gibi biri önde, biri arkada olmak üzere iki sabit platformdan ve ortada kayan bir vagondan oluşuyor; fakat reformer ile benzerliği sadece şekilden ibaret. Pilatesi kardiyo ile birleştiren bu aletle diğer sporların aksine dayanıklılık odaklı kas gruplarınızı çalıştırabilirsiniz. Bu sayede daha esnek, dayanıklı ve güçlü bir vücuda sahip olabilirsiniz.

 

Megaformer’ın Geleneksel Pilatesten Farkı Nedir?

Megaformer ve pilates arasındaki en önemli fark, Megaformer'ın ek yay ve ağırlık gibi birçok modifikasyona sahip olması. Ekipman farklılıklarının ötesinde egzersiz metodolojilerinin de güçlü bir ayrımı var. Megaformer, pilatese göre daha yavaş ve kontrollü hareketler içerir ve aynı anda birçok kası çalıştırır. Daha yavaş hareketler içermesine rağmen nabzınızın daha çok yükselmesi ise sizi şaşırtmasın! Bu yavaşlığın avantajı, pilateste hareketler arasında dinlenme süresine ihtiyacınız varken Megaformer’da hareketten harekete rahatça geçebiliyor olmanız. Bu sayede nabız seviyenizi koruyarak yoğun bir antrenman yapabilirsiniz.

 

Muhtemelen Yaptığınız En Zor Egzersiz Olacak

Muhtemelen Yaptığınız En Zor Egzersiz Olacak

Genellikle 45 dakika ila bir saat arasında süren Megaformer antrenmanları, kardiyo ile pilatesin birleşimi şeklinde. Tüm vücudunuzu çalıştıran antrenman sırasında ayakta durma, şınav, squat ve mekik gibi tanıdık hareketleri Megaformer'ın hareketli vagonunda yaptığınız için başlarda denge problemi yaşayabilirsiniz. Muhtemelen ertesi gün de epey ağrınız olacak! "Peki, Megaformer'ın güzel tarafı ne?" diye soracak olursanız hemen cevaplayalım: Birkaç egzersiz sonra kendinizi çok daha güçlü ve zinde hissedeceksiniz. Varlığını daha önce fark etmediğiniz kaslarınızı hissedecek olmanız da cabası!

 

Spor Yaparken Nelere dikkat etmelisiniz?

Spora dair daha önce yaptığınız hiçbir şeye benzemeyen Megaformer rutininizi oluştururken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var:

● Önce sistemi anlayın: Kayan vagon, düşük etkili egzersizlere dengesizlik ve ekstra direnç ekleyerek onları daha zor hale getirebilir. Ayrıca bu süreçte vücudunuzdaki onlarca küçük kas grubunu çalıştıracağınızı unutmayın.

● Deneyin: Düzenli spor yapan biri dahi olsanız Megaformer farklı bir sisteme sahip olduğu için program hazırlamadan önce mutlaka bir demo dersi ile başlayın.

● Atik fakat dikkatli olun: Karın kaslarınız egzersizler boyunca size güç verecek, bu sebeple her hareket sırasında karın kaslarınızı doğru çalıştırdığınızdan emin olmalısınız. Ayrıca vagon üzerinde hareketleri yaparken özellikle dizlerinize ve dirseklerinize dikkat etmelisiniz çünkü egzersiz sırasında eklemlere ekstra baskı uygulanıyor.

● Kendinize zaman tanıyın: Uzmanlara göre hareketlerin çoğunu denemek ve ezberlemek yaklaşık dört ders sürüyor. Bu yüzden ilk zamanlarda bunalmış hissedebilirsiniz ancak sürece alışmak için kendinize biraz zaman tanımalısınız.

 

Megaformer Gelecekte Dijitalleşecek

Megaformer Gelecekte Dijitalleşecek

Megaformer’ın tasarımcısı Lagree, spor aletinin gelecekte yüksek teknolojiyle donatılacağını ve yeni nesil versiyonların prototiplerinin şimdiden oluşturulduğunu belirtiyor. Lagree’nin açıklamalarına göre birkaç yıl içinde Megaformer’ın dijital dönüşümünü ve entegre edilecek teknolojiler sayesinde antrenman sırasında kalp atış hızından kasların dengeli olup olmadığına kadar birçok veriyi görebileceğiz. Böylece bu verilerin işlenmesi ve analizi sonucunda %100 kişiselleştirilmiş antrenmanlar oluşturulabilecek. Yani, Megaformer gelecekteki kişisel antrenörünüz olacak desek yeri!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Hemen Şimdi Spora Başlatacak Öneriler

Sporun İyi Hissettiren Sihirli Etkileri

Acilen Edinmeniz Gereken 8 Sağlıklı Yaşam Alışkanlığı

Spor Salonu Seçiminde Dikkat Edilecekler