BLOG

BLOG

İSTANBUL'UN DİLLERE DESTAN SİLÜETİNİ İZLEYEREK YEMEK YİYEBİLECEĞİNİZ 8 RESTORAN


İstanbul restoran

İstanbul'un sahip olduğu tarihî ve doğal güzellikler, ona dillere destan bir silüet oluşturur. Öyle ki bu silüet, sadece bu güzel şehre dışarıdan gelenleri değil, İstanbulluları da her seferinde etkilemeyi başarır. Bu yazımızda, tam da bu tarife uyan manzaralar eşliğinde yemek yiyebileceğiniz kaliteli İstanbul restoranlarını ele alacağız. İşte ister sevdiğinizle yıl dönümü yemeği olsun ister iş yemeği; her nedenle tercih edebileceğiniz ve manzarasıyla sizi büyüleyecek 8 restoran!

 

1. Fine Dine İstanbul

Sultanahmet'te bulunan Fine Dine İstanbul, İstanbul'un dillere destan silüetini izleyerek yemek yiyebileceğiniz keyifli mekânlar arasında yer alıyor. Mekânın boğaz köprüsünden Ayasofya, Sultanahmet, Haydarpaşa'ya kadar uzanan manzarası insanı gerçekten kendisine hayran bırakıyor. Üstelik menüsü de son derece çeşitli ve lezzetli yemekler barındırıyor.

 

Adres: Binbirdirek Mah., İmran Öktem Cad., No: 1, Fatih

 

2. Armada Teras Restaurant

Armada Teras da yine konuklarına benzersiz manzara eşliğinde yemek hizmeti sunan restoranlardan biri. Marmara Denizi, Kadıköy ve Adalar'dan; Sultanahmet Camii ve Ayasofya'ya kadar uzanan manzarası ile dikkat çeken mekânda, deneyimli personelin misafirperverliği ile keyifli bir yemek deneyimi yaşamanız mümkün.

 

Adres: Cankurtaran Mah., Ahırkapı Cad., No: 24, Fatih

 

3. Hamdi Restaurant

Eminönü'nde bulunan Hamdi Restaurant, İstanbul'daki başarılı kebabın adreslerinden. Yaklaşık 20 yıldır hizmet veren mekân, lezzetli kebaplarının yanı sıra, bir de muhteşem manzarası ile ünlü. Siz de İstanbul'un dillere destan silüeti eşliğinde lezzetli yemekler tatmak istiyorsanız, Hamdi Restaurant'ı mutlaka denemenizi öneririz.

 

Adres: Rüstem Paşa Mah., Tahmis Cad., Kalçin Sok., No: 11, Eminönü

 

4. Peninsula Teras Restaurant

Karaköy'de bulunan Peninsula Teras Restaurant da nefes kesici manzarasıyla dikkat çeken mekânlar arasında yer alıyor. Siz de İstanbul'un görkemli silüetini gözler önüne seren eşsiz manzarası ve tadına doyamacağınız lezzetleriyle Peninsula Teras'ta unutulmaz bir yemek deneyimi yaşayabilirsiniz. Mekânın terasından Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Galata Kulesi, Haliç Tarihi Yarımadası ve boğazın tüm güzelliklerini aynı anda görme fırsatı yakalayacağınızı da unutmadan söyleyelim.

 

Adres: Arap Cami Mah., Tersane Cad., No: 111, Beyoğlu

 

5. Deniz Yıldızı Restaurant

Çengelköy'de bulunan Deniz Kızı, muhteşem manzarası, zengin mutfağı ve deneyimli ekibiyle ön plana çıkıyor. Terasıyla birlikte denize sıfır, ahşap bir yalıda konumlanmış bu hoş restoran, nefes kesici manzara eşliğinde balık keyfi yapmak isteyenler için son derece ideal.

 

Adres: Çengelköy Mah., Kara Sok., No: 9, Üsküdar

 

6. 360 İstanbul

Taksim'de bulunan 360 İstanbul, tarihi Mısır Apartmanı'nın en üst katında yer alıyor. Birçok uluslararası ödüle sahip olan mekân, lezzetli yemeklerinin yanı sıra nefes kesen manzarasıyla da ünlü. Siz de panoramik İstanbul manzarası eşliğinde keyifli bir yemek deneyimi yaşamak isterseniz 360'ı mutlaka deneyin deriz.

 

Adres: Tomtom Mah., İstiklal Cad., No:8, D:163, Beyoğlu

 

7. Leb-i Derya

Şişhane'de bulunan Leb-i Derya da İstanbul manzarası eşliğinde yemek yiyebileceğiniz mekanlardan. Restoranın manzarası Boğaz'dan Tarihi Yarımada'ya kadar uzanıyor ve mekân, manzaranın yanı sıra bir de yemeği iyi müzikle harmanlıyor.

 

Adres: Şahkulu Mah., Kumbaracı Yokuşu, No: 57, Tünel, Beyoğlu

 

8. Elite World Grand İstanbul Küçükyalı, The Grill 

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı bünyesinde bulunan The Grill, muhteşem bir manzara eşliğinde keyifli bir yemek deneyimi yaşayabileceğiniz restoranlar arasında yer alıyor. The Grill; kömür ateşinde pişirilen ızgara lezzetlerini ve meze çeşitlerini, eşsiz adalar ve deniz manzarası eşliğinde misafirlerine sunuyor. Siz de eşsiz bir yemek deneyimi için The Grill'i tercih ederek İstanbul'a başka bir açıdan bakabilirsiniz.
 

Adres: İnönü Cad., No: 22, Küçükyalı, Maltepe

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: