BLOG

BLOG

ANADOLU YAKASINDA 7 AYRI BÖLGEDEN YEMEK SUNAN 7 GÜZEL RESTORAN


Ülkemiz sahip olduğu iklim çeşitliliği ve üzerinde bulunduğu verimli topraklar nedeniyle oldukça zengin bir mutfak kültürüne sahiptir. Elbette bu zengin mutfağın oluşmasında, topraklarımızın geçmişte birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış olmasının da etkisi vardır. Ülkemizin en gelişmiş şehirlerinden olan İstanbul'da ise bu zengin kültürü layığıyla deneyimleyebileceğiniz birçok kaliteli ve özel restoran bulunmaktadır. Biz bu yazımızda Anadolu Yakası özelinde, ülkemizin farklı bölgelerine ait yemekleri en lezzetli haliyle tadabileceğiniz restoranlara yer vereceğiz. İşte Anadolu Yakası'nda 7 ayrı bölgeden yemek sunan 7 güzel restoran!

 

1. Ege mutfağının benzersiz tatları için: Radika

radika

Ege mutfağı lezzetlerini çok seviyor ve İstanbul'da en iyi Ege yemeklerini tadabileceğiniz bir yer arıyorsanız, Koşuyolu'nda bulunan Radika tam size göre. Üstelik bu hoş mekânda sadece Ege yemekleri değil; Ege müzikleri ve kültürü de eksiksiz bir şekilde mevcut. Uzun lafın kısası, muhteşem dekorasyonu ile sizi Ege sahillerine götürecek Radika'da keyifli mi keyifli bir yemek sizi bekliyor!

Adres: Koşuyolu Mah., Kalfa Çesme Sok., No: 30, Koşuyolu Kadıköy- İstanbul

 

2. Karadeniz mutfağının benzersiz tatları için: Nalia

Nalia

Kurtköy, Güneşli ve Bostancı olmak üzere üç farklı lokasyonda hizmet veren Nalia, İstanbul'da gerçek Karadeniz yemekleri sunan iddialı restoranlardan biri. Yöresel Karadeniz yemeklerini en lezzetli ve en sağlıklı haliyle müşterilerine sunan restoranın aynı zamanda oldukça konforlu ve ferah bir atmosferi bulunuyor. Eğer siz de İstanbul'da olmanız sebebiyle Karadeniz yemeklerine hasret kaldıysanız Nalia Bostancı'yı mutlaka denemenizi öneririz.

Adres: İçerenköy Mahallesi, Prof. Dr. Ali Nihat Tarlan Caddesi, No: 103, Ataşehir- İstanbul

 

3. Akdeniz mutfağının benzersiz tatları için: Kaserol

Renkli ve lezzetli yemekler, doğal ve sağlıklı öğünler dendiğinde akla gelen Akdeniz mutfağının benzersiz lezzetleri Üsküdar'da hizmet veren Kaserol'da sizleri bekliyor. Kaserol'da özenle hazırlanan Akdeniz yemekleri, Akdeniz ikliminin sıcaklığını hissettiren bir atmosfer eşliğinde konuklara sunuluyor. Eğer siz de Akdeniz mutfağı tatlarına bayılanlardansanız, ilk fırsatta Kaserol'a uğrayın deriz.

Adres: Bulgurlu Mahallesi, İzzettinbey Sokağı, 41/A, Üsküdar- İstanbul

 

4. Doğu mutfağının benzersiz tatları için: Kilisli Fiko

Kilisli Fiko

1981'den beri Kadıköy'de hizmet veren Kilisli Fiko da Doğu Anadolu mutfağının benzersiz lezzetlerini sunan restoranlar arasında yer alıyor. Mekânda çok zengin bir menü yok ancak yaptıkları her yemek gerçekten de nefis! Menüde yer alan Doğu Anadolu mutfağı lezzetleri ise; Kilis yuvalama, Adana kebap, Urfa kebap, şiş kebap, special karışık, çiğ köfteden oluşuyor. Daha şimdiden iştahınız kabardıysa ilk fırsatta Kilisli Fiko'ya uğramanızı öneririz.

Adres: Rasimpaşa Mahallesi, Orgeneral Şahap Gürler Caddesi, No: 61, Kadıköy- İstanbul

 

5. Güneydoğu mutfağının benzersiz tatları için: Çiya Sofrası

Çiya Sofrası, başta Antep mutfağı olmak üzere Güneydoğu mutfağını İstanbul'da en muhteşem haliyle deneyimleyebileceğiniz restoranlar arasında yer alıyor. Borani ve mumbar ile kebap çeşitleri ise burada mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden. 

Adres: Caferağa Mahallesi, Güneşlibahçe Sokak, No: 43, Kadıköy- İstanbul

 

6. İç Anadolu mutfağının benzersiz tatları için: Tadında Anadolu

Doğallığı ve yöreselliği ile meşhur olan Tadında Anadolu, menüsünde 600'den fazla geleneksel yemek barındırıyor. Eğer siz de Anadolu'nun en hakiki lezzetlerini İstanbul'da deneyimlemek istiyorsanız, Tadında Anadolu'yu mutlaka denemenizi öneririz.

Adres: Altunizade Mahallesi, Capitol AVM, Üsküdar- İstanbul

 

7. Marmara mutfağının benzersiz tatları için: Özcanlar Köfte

Nasıl ki Trabzon'da Karadeniz kültürü yaşatılıyorsa, Marmara bölgesinin de kendine özgü güzellikleri ve yöresel tatları vardır. Bu mutfağın daha çok Trakya mutfağı etkisi altında olduğu söylenebilir. Eğer siz de Trakya mutfağı lezzetlerini sevenlerdenseniz, Anadolu Yakası'nda hizmet veren Özcanlar Köfte tam size göre demektir! Mekânda Tekirdağ köftesinin yanı sıra Süleymanpaşa, kaşarlı köfte, kasap köfte, sucuk ve et çeşitleri gibi yemekler ve Hayrabolu tatlısı, peynir helvası gibi yöresel tatlılar mevcut. Bu nedenle en kısa sürede yolunuzun Özcanlar Köfte'ye düşmesini öneririz.

Adres: İnkılap Mahallesi, Küçüksu Caddesi, No:71, Ümraniye- İstanbul

 

Türk ve dünya mutfaklarında deneyimli şefler tarafından hazırlanan lezzetleri keşfetmek için The Grill Ocakbaşı’na davetlisiniz. Şubelerimizi incelemek için;

The Grill

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres -The Grill

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı - The Grill

Elite World İstanbul Florya - The Grill

Elite World Grand Sapanca - The Grill

Elite World Van - The Grill

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: