BLOG

BLOG

TAKSİM VE ÇEVRESİNDE YAPILABİLECEKLER


İstanbul’u ziyaret etmeyi düşünüyorsanız ya da İstanbul’da yaşıyorsanız Taksim’de sınırsız sayıda aktivite sizleri bekliyor demektir. Günün 24 saati hareketli olan Taksim, insan trafiğinin daima yoğun olduğu İstanbul’un kalbinin attığı yer olarak da bilinir.

Yüzyıllardır içerisinde yer alan ve tarihe meydan okumakta olan hareketli pasajları, buluşmaların uğrak adresi olan meydanı, sayısız eğlence mekanı, tramvayı, alışveriş mağazaları, Balık Pazarı, sanat galerileri ve boğaz manzarasına sahip olan restoranları ile ünlü olan Taksim, her mevsim vakit geçirebileceğiniz bir yerdir.

 

Tarihi Pasajlarda Alışveriş Keyfi

Taksim, yüzyıllara meydan okumakta olan tarihi pasajları ile ünlü bir yerdir. Atlas Pasajı, Aznavur Pasajı, Çiçek Pasajı, Halep Pasajı ve Suriye Pasajı gibi önemli pasajları gezerek ihtiyaçlarınızı uygun fiyata karşılayabileceğiniz mağazalara rastlayabilirsiniz. Hediyelik eşyalar, takıcılar, kitapçılar ve daha pek çok mağazanın yer aldığı pasajlar günün her saatinde hareketli ve kalabalıktır.

 

Cami ve Kiliseler

Yeme-içme ve eğlence sektörü açısından oldukça renkli olan Taksim, aslında tarihi ve turistik geziler açısından da son derece renkli bir bölgedir. Tarihi binalar, pasajlar, cami ve kiliseler ile dolu olan Taksim, tam anlamıyla kozmopolit bir semttir. Taksim’de gezebileceğiniz kiliseler ve camiler arasında St. Antuan Kilisesi, Hüseyin Ağa Camii, Cihangir Camii ve St. Louis Fransız Latin Kilisesi gibi önemli yerler bulunmaktadır. Taksim geziniz esnasında ufak bir mola vermek ve önemli konumlarda yer alan cami ve kiliseleri ziyaret etmek isterseniz bu adreslere göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

 

Eğlence Mekanları

İstanbul’da gece hayatının nabzının attığı yer olan Taksim ve çevresi, özellikle rakı ve balık ikilisini sevenlerin keyif alabileceği bir yerdir. Dilediğiniz gibi dans ederek eğlenebileceğiniz kulüplere ve şık restoranlara ev sahipliği yapan Taksim, aynı zamanda salaş kafeleri ile de ünlüdür. Asmalımescit, Çiçek Pasajı, Nevizade, Küçük Beyoğlu, İstiklal Caddesi, Tünel, Galata, Cezayir Çıkmazı ve Karaköy gibi yerlerde yer alan sayısız eğlence mekanı, hareketli ve canlı bir gün geçirmeniz için sizleri bekliyor!

 

İstiklal Caddesi

Türkiye’nin en renkli ve en ünlü caddesi olan İstiklal Caddesi’nde alışveriş veya yürüyüş yapabilir, cadde üzerinde yer alan restoranlarda kahvenizi yudumlarken kitabınızı okuyabilirsiniz. Tüm aktiviteleriniz için sizlere sayısız alternatif sunan İstiklal Caddesi, günün her saati renkli ve hareketlidir. İstiklal Caddesi’nde gezerken yorulduğunuz zaman ise tramvaya binerek dinlenebilir ve nostaljik bir gezi yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Tarih Kokulu Semtler

Taksim’in bu kadar popüler olmasını sağlayan en önemli etken Taksim’in çevresindeki cıvıl cıvıl semtlerdir. Taksim ve çevresinde yer alan komşu semtleri de ziyaret ederek Taksim gezinizi noktalamamanızı tavsiye ediyoruz. Tarihi ve turistik olarak büyük önem taşımakta olan semtler arasında Galata, Karaköy, Cihangir, Gümüşsuyu, Şişhane, Kuledibi ve Tophane gibi önemli noktalar yer almaktadır.

Özellikle son yıllarda büyük bir gelişme yaşamakta olan Tophane semtini kesinlikle görmenizi tavsiye ediyoruz. Tophane’de yeni açılan renkli ve canlı kafelerde içeceklerinizi yudumlarken gelip geçen insanları izleyebilir ve semtin mükemmel mimarisi eşliğinde müziğinizi dinleyerek keyif yapabilirsiniz. Taksim ziyaretlerinizde atlamamanız gereken en önemli semtlerden bir diğeri ise Cihangir’dir. Cihangir’de yer alan kafelerde ve şık restoranlarda lezzetli bir akşam yemeğini sevdikleriniz ile birlikte keyifle yiyebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İstanbul’da Görülmeye Değer 10 Alternatif Müze

İstanbul’un Simgesi Galata Kulesi’nin Hikayesi

İstanbul’da Yenilebilecek Geleneksel Yemekler

İstanbul’da Baklava Yapan En İyi 7 Mekân

İstanbul’da Hamburger Yapan En İyi 7 Mekân