BLOG

BLOG

Saunanın Vücudunuza İyilik Katacak 8 Faydası


sauna nedir

Bu yazımızda saunanın faydaları nelerdir sorusunu cevaplayacağız, keyifli okumalar! Zihin ve beden için rahatlatıcı bir etki sunan sauna, sağlıklı yaşam için gerekli ve son derece önemli olan bir aktivite. Ancak bu aktivite hamam ritüelleriyle karıştırılabiliyor. Bu nedenle yazımıza geçmeden önce bu ayrıma dikkat çekmemizde fayda var. Hamam, sadece vücuttaki kirlerin uzaklaştırılması adına derinlemesine yapılan yıkanma şekli. Sauna ise; ısı, buhar ve çeşitli kurallar çerçevesinde bedene uygulanan gevşeme ve rahatlama hareketi olarak tanımlanabilir.

Eğer sauna hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyor ya da rahatlatıcı bir sauna deneyimine hazırlanırken aynı zamanda vücudunuza olan faydalarını da merak ediyorsanız bu yazımız tam da sizin için. Haydi, saunanın bedeninize ve ruhunuza iyi gelecek faydalarına birlikte göz atalım! İşte saunanın faydaları! 

 

Saunanın Sağlık Açısından Başlıca Faydaları Nelerdir?

Bedeniniz için en uygun sıcaklık düzeyi ile yapılan sauna, ilk olarak ter yoluyla vücudun gevşemesine ve rahatlamasına yardımcı oluyor. Ter yardımıyla vücudun üzerindeki toksinler temizlenirken diğer yandan da içeride birikmiş olan kimyasallar dışarı atılmış oluyor. Hem beden hem de ruh sağlığı için son derece yararlı olan saunanın, aşırıya kaçılmadan belirli zaman diliminde yapılmasını tavsiye ederiz. 
 

1- Saunanın Faydaları: Cilt Bakımına Destek Olur

Eski çağlardan günümüze kadar cilt hastalıklarının tedavisinde de kullanılan sauna, alternatif tedavi yöntemi olarak bilinir. Cilt üzerindeki gözeneklerin açılmasını sağladığı için hücre yenilenmesi üzerinde de oldukça büyük etkiye sahip. Cilt üzerinde olan bir diğer önemli etkisi de kılcal damarlar arasındaki dolaşımı artırmasıdır. Kan dolaşımını artırdığı için cildimiz daha parlak, pürüzsüz ve dolayısıyla bakımlı görünür. Ayrıca dokuları güçlendirerek kırışık oluşumu konusunda da önleyici bir etki sunar. Işıltılı, sağlıklı ve temiz bir cilt için dilediğiniz zaman saunanın gücüyle tanışabilirsiniz.

 

2- Kaslarınızı Güçlendirir

Yüksek ısıda uygulanan sauna, yağ yakımına da katkıda bulunduğu için direkt kaslarınızın yoğunluğu üzerinde de fayda sağlıyor. Kan sirkülasyonunu artırarak vücudu yeni bir görüntüye kavuşturmayı kolaylaştırıyor. Böylelikle kaslarda yer alan yağ oranı dengelendiği için vücudunuzun daha estetik ve orantılı görünmesine katkı sağlıyor. Eğer aktif bir spor rutininiz varsa sauna ile bu düzeninizi rahatlıkla destekleyebilirsiniz. 

 

3- Saunanın Faydaları: Kalp Sağlığınız Üzerinde Etkilidir

sauna vücuda faydaları, saunanın psikolojik faydalarıSaunada kaldığınız süre boyunca sıcaklık oranı arttıkça kalp atışı hızı da doğrudan artma eğilimi gösterir. Kalp açısından bir rahatsızlığınız ve riskiniz bulunmuyorsa düzenli olarak yapacağınız sauna seansları ile kalp sağlığınızı koruma altına alabilirsiniz. Siz de faydaları saymakla bitmeyen sauna deneyimini yaşamak için araştırmalara başlamalısınız, eminiz ki çok memnun kalacak ve sık sık tekrarlamak isteyeceksiniz.


4- Kalori Yakmanıza Yardım Eder

Saunanın başlıca faydalarından birisi de zayıflama üzerine. Bir önceki maddede de bahsetmiş olduğumuz gibi saunada ısı arttıkça kalp atışı da artıyor ve böylece kişinin kilo verme sürecine ciddi anlamda katkıda bulunuyor. Formunuzu korumak istiyor ya da fazla kilolarınızı vermek istiyor olabilirsiniz. O halde düzenli sauna seansları ile bu süreci kendiniz için daha kolay ve keyifli hale getirebilirsiniz.


5- Saunanın Faydaları: Vücut Direncinizi Artırır

Buhar ile yapılan sauna, vücudu nezle, grip veya bronşit gibi bağışıklık sistemini baz alan hastalıklara karşı koruma altına alıyor. Verilen yüksek ısı, kan hücrelerinin artmasını sağlarken diğer yandan da virüs ve mikrop gibi zararlı etkenleri vücudunuzdan uzaklaştırıyor. Bu sayede hastalıklara yakalanma riskiniz minimum düzeye indirgenmiş oluyor. Bağışıklığınızı güçlendirmek için çeşitli yöntemlere ve beslenme şekillerine önem veriyor ve yeni yollar arıyorsanız bizce sauna tam da aradığınız şey!


6- Toksinleri Temizler

Dengeli ve düzenli olarak uygulanan ısı işlemi, vücudun terlemesine ve kanda yer alan ısının deri düzeyine çıkmasına yardımcı oluyor. Dolayısıyla yapılan sauna seansı, vücudun içerisinde bulunan toksinlerin deri ve ciltten dışarı atılmasını sağlayarak derinlemesine bir temizlik imkanı tanıyor. ‘’Kişisel bakım ve temizlik benim için olmazsa olmaz!’’ diyenlerdenseniz düzenli sauna seanslarınızı hayatınıza dahil etmek için harika bir nedeniniz var!


7- Saunanın Faydaları: Uykunuzu Düzenli Hale Getirir

Derin ve sağlıklı uyku için saunaya gitmek, size her zaman için büyük fayda sağlayacak. Vücudunuza rahatlatıcı bir etki sunan sauna sayesinde, gece boyunca daha kesintisiz ve kaliteli bir uyku süreci geçirecek, dolayısıyla sabahları da çok daha farklı ve yenilenmiş bir enerjiyle uyanacaksınız.


8- Stresi Azaltır

sauna neden önemlidirGünümüzde sıklıkla yapılan tıbbi araştırmalar, saunanın stres üzerinde etkileyici bir işleve sahip olduğunu belirtiyor. Sauna esnasında vücut üzerindeki kaslarda ve sinirlerde gevşeme sağlandığı için stres seviyesinde doğrudan bir azalma eğilimi görülüyor.

 

Sauna Çeşitleri Nelerdir?

Fin Saunası: Sosyal faaliyet amaçlı tercih edilen Fin Saunası, sağlıklı yaşam adına da uygulanabilir.

Ozon Saunası: Kullanımı her geçen gün artış gösteren Ozon Saunası, kas esnekliği açısından oldukça faydalı. Hasarlı kasların onarımını sağlamakla birlikte akciğer, kolon ve böbrek gibi organlardaki toksinleri de gidermeye destek olur. 20 dakikalık seanslar halinde uygulanması yeterli olacaktır.

Rus Saunası: Rus Saunası ise geniş odalar içerisinde gerçekleştirilir. Rusya'da yetişmiş ağaçların yaprakları, uygulama esnasında vücuda vurulur. Öncelikle vücut dövülerek terlemesi ve gevşemesi sağlanır. Ardından da bu yapraklar ile temizlenme işlemine gidilir.


Sauna Keyfi İçin Elite World Hotels & Resorts'a Bekleriz!

sauna nedir, faydaları nelerdir, fit life spa health center

Fit Life SPA & Health Center’da; hijyenik salonlarımız, dört mevsim hizmet veren olimpik ve yarı olimpik havuzlarımız ve spor sonrasında rahatlayabileceğiniz SPA ve sauna merkezlerimizle aradığınız üstün hizmet anlayışını sizlere sunuyoruz.

 

Elite World Hotels & Resorts bünyesinde bulunan Fit Life Spa & Health Center'lar zengin ekipmanları ve uzman ekibiyle size sağlıklı ve verimli bir spor deneyimi sunuyor. Bilgi almak için sitemizi ziyaret edin:

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı - Fit Life Spa & Health Center

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres - Fit Life Spa & Health Center

Elite World İstanbul Florya - Fit Life Spa & Health Center 

Elite World İstanbul Taksim - Fit Life Spa & Health Center

Elite World Comfy İstanbul Taksim - Fit Life Spa & Health Center

Elite World Grand Sapanca - Fit Life Spa & Health Center

Elite World Marmaris - Fit Life Spa & Health Center

Elite World Van - Fit Life Spa & Health Center

Elite World Comfy Samsun Atakum - Fit Life Spa & Health Center

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: