BLOG

BLOG

SAPANCA VE ÇEVRESİNDE DOĞA İLE İÇ İÇE LOKASYONLAR VE YAPABİLECEĞİNİZ AKTİVİTELER


Sapanca, Sakarya'ya bağlı; gölü ile ünlü, dereleri, içme suyu havzası, ormanları ve yaylaları ile son yıllarda giderek daha fazla gelişen bir turizm noktasıdır. İstanbul'a yakınlığı, bu keyifli rotayı tatilciler için daha da cazip kılmaktadır. Sapanca'da şehrin gürültüsünden ve karmaşasından uzaklaşmak isteyenler için ideal pek çok konaklama ve aktivite seçeneği bulunur. Siz de dingin, huzurlu ve doğayla iç içe bir hafta sonu geçirmek için rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Peki Sapanca ve çevresinde doğa ile iç içe zaman geçirmek için nerelere gitmeli ve ne yapmalı? İşte o keyifli lokasyonlar ve yapabileceğiniz aktiviteler!

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  İstanbul'a Yakın Kafa Dinlemelik Yerler

Maşukiye'de kahvaltı

Maşukiye kahvaltı

Sapanca'ya 20 km mesafede bulunan Maşukiye, son derece geniş bir ağaç ve bitki çeşitliliğine sahiptir. Bölgede kahvaltı yapabileceğiniz çeşitli piknik alanları olduğu gibi doğal ürünlerden oluşan kahvaltılara ev sahipliği yapan kahvaltı mekanları da bulunur. Siz de Sapanca gezinizde güne Maşukiye'de kahvaltı yaparak başlamayı unutmayın!

 

Sapanca Gölü çevresinde bisiklet turu

Sapanca'da mutlaka yapmanız gereken bir diğer şey Sapanca Gölü çevresinde bisiklet turudur. Göl çevresinde oldukça konforlu bir bisiklet yolu bulunmaktadır. Çevrede bisiklet kiralayabileceğiniz pek çok nokta mevcuttur. Buralardan bisiklet kiralayarak siz de muhteşem bir doğanın içerisinde bisiklet sürebilir, şehrin stresinden tümüyle arınabilirsiniz.

 

Kuzuyaylası, Soğucak Yaylası, İnönü Yaylası'nda kamp

Sapanca ve çevresinde güzelliğiyle dikkat çeken pek çok yayla bulunur. Bu yaylalar kamp yapmak için hem çok uygun hem de çok keyiflidir. Siz de doğa ile iç içe zaman geçirmek için bu yaylalarda kamp yapabilir, yeşilin her tonuna şahitlik ederek huzur bulabilirsiniz.

 

Göl çevresi, Maşukiye vb. alanlarda ATV turu

Yağışlı havalarda Sapanca ve çevresinde yapılabilecek en keyifli aktivitelerden biri de ATV turudur. Maşukiye, Sapanca Gölü çevresi, Soğucak Yaylası gibi pek çok noktada ATV kiralanabilmekte ve ATV turları düzenlenmektedir. Siz de macera dolu bir gün için buralarda ATV'ye binebilir, Sapanca gezinizi keyifli kılabilirsiniz.

 

Sapanca otellerinde SPA

Sapanca SPA

Sapanca'da doğa ile iç içe lokasyonlarda pek çok lüks otel bulunur. Bu türden oteller içerisinde zengin SPA olanakları barındırırlar. Siz de doğanın kalbinde yorgunluğunuzu unutmak için böyle bir seçim yapabilir, tazelenmiş bir şekilde hafta sonunuzu geçirebilirsiniz.

 

Gölde su sporları

Sapanca gölü su sporları

Sapanca Gölü, durgun suyu sebebiyle su sporları için son derece uygundur. Siz de doğa ile iç içe bu yerde kano, deniz bisikleti, sandala binebilir; yelken, rüzgâr sörfü ve katamaran gibi su sporları yapabilirsiniz.

 

Kartepe'de kış sporları

Sapanca'ya son derece yakın olan Kartepe, kış sporlarının vazgeçilmez adresidir. Siz de kış aylarında burayı hem günübirlik hem de konaklamalı bir şekilde ziyaret edebilir; kayak, snowboard gibi kış sporlarını deneyimleyebilirsiniz.

 

Kartepe, Maşukiye'de paintball

Son derece keyifli bir ekip oyunu olan paintball için en ideal lokasyonlar Sapanca ve çevresinde yer almaktadır. Siz de paintball ile hafta sonuna eğlence katmak için arkadaşlarınızı toplayıp Sapanca'ya gelebilir; Kartepe, Maşukiye gibi doğa ile iç içe yerlerde bulunan paintball tesislerinde keyifli zaman geçirebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: