BLOG

BLOG

HOLİSTİK BAKIM NEDİR? HOLİSTİK RİTÜELLER NELERDİR?


Holistik Bakım Nedir Holistik Ritüeller Nelerdir

Her geçen gün artan bir farkındalıkla daha sağlıklı bir yaşam arayışımız sürüyor. Bu arayışta bütüncül yaklaşım, daha derin bir benlik anlayışıyla harmanlanmış bir yaşam tarzı olarak karşımıza çıkıyor. "Holistik" olarak da bilinen bu yaklaşım; ruh, beden ve zihin uyumuna dayanıyor. Bu uyum ise sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayatı simgeliyor.

Holistik yaklaşım sadece fiziksel olarak beden sağlığına odaklanmak yerine dengelenmiş bir hayata konsantre oluyor. Bu amaçla zihinsel ve ruhsal olarak esenliğe kavuşmak, en az bedenin sağlığı kadar önem taşıyor. İşte; bu noktada devreye giren holistik bakım, asırlar öncesine dayanan kadim öğretilerle bu harmoniyi yakalamaya yardımcı oluyor. Peki, holistik bakım nedir? Ne işe yarar? İşte, holistik bakım ve holistik bakım ritüelleri hakkında bilmeniz gerekenler...

 

Holistik Bakım Nedir?

Klasik Batı tıbbından farklı olarak holistik tıp; zihin, beden ve ruh arasında bir enerji akışı olduğuna inanır. Ayrıca tüm hastalıkların kişiye özgü olduğunu savunur. Bu sebeple hastalıkları iyileştirmek söz konusu olduğunda süreç, kişiden kişiye değişir. Çünkü holistik yaklaşım, hastalıkların hem sebep hem sonuçlarının tamamıyla kişiye bağlı, değişken ve hassas olduğuna inanır. Dolayısıyla bütüncül bir tedavi, semptomları geçici olarak yok etmek yerine sorunun temeline inmeye çalışır.

Holistik tıp; kişiye kendisini iyi hissettiren, aynı zamanda kişiyi sorunun kaynağına ulaştıran çözümler sunar. Beslenme biçimi ve yaşam alışkanlıkları göz önüne alınarak kişiye özel bir harita izlenir. Kişinin hayat standartlarına uygun bir holistik bakım sürecinde çeşitli şifa öğretilerinden de destek alınır. Bu noktada eşsiz bilgeliği ile Uzak Doğu ritüelleri, beden sağlığının yanı sıra iç huzuru korumaya da yardımcı olabilir. Modern hayatın tüm zorluklarına karşı içsel savunma becerilerini arttıran bu ritüeller, stresin olumsuz etkilerinden kurtulmanızı sağlayabilir. Ayrıca bu ritüeller, hem ruh sağlığı hem bağışıklık sistemi üzerindeki olumlu etkileriyle fiziksel olarak hastalıklarla savaşma gücünüzü artırabilir.

 

Holistik Ritüeller Neler?

Masaj Terapileri

Vücudunuza kaybettiği dengeyi geri kazandırmak için masaj terapilerinden yardım alabilirsiniz. Holistik masaj ritüelleri, lenfatik sinir siteminizi harekete geçirerek kan dolaşımını artırır. Özel yöntemleri sayesinde stres ve yorgunluğu üzerinizden atmanıza yardımcı olur. Dilerseniz yoga destekli Thai masajı ile vücudunuzun enerji meridyenlerine odaklanabilirsiniz. Thai Bolus masajı ile kan dolaşımınızı arttırabilir, ses titreşim masajı ile stresinizi azaltabilirsiniz.

 

Meditasyon Terapisi

Tüm duyu organlarınızı adeta uyanmaya davet eden bu terapi, ilk olarak masajla başlar. İç varlığınızla bağlantı kuracağınız bu yolculuğun öncesinde fiziksel olarak rahatlamanız sağlanır. Masaj sonrasında gerginliğinden kurtulan bedeniniz, meditasyon süresince size eşlik etmeye hazır hale gelir. Meditasyon terapisi boyunca ruhunuzu dinlendirebilir, gevşeyen vücudunuzu tam anlamıyla hissedebilirsiniz.

 

Ses Terapileri

Holistik ritüellerde bakım, hem ses hem titreşim terapisi ile sağlanabilir. Budist rahiplerin yüzyıllardan beri uyguladıkları titreşim terapisi, çakralarınızı dengelemeye yardımcı olur. Tibet çanaklarından çıkan titreşimler sayesinde vücudunuzun enerji akışı uyarılır, bu enerji akışını kontrol eden çakralardaki blokaj ortadan kaldırılır. Ses terapisi ise bedeninizin yaydığı enerji frekansını harekete geçir. Bedeninizi ve ruhunuzu uyandıran ses titreşimleri, zihninizi boşaltarak huzuru hissetmenize yardımcı olabilir.

 

Tuzlu Su Meditasyonu

Su ritüelleri, holistik bakım içinde oldukça özel bir yere sahip. Bedenimizin büyük çoğunluğunu oluşturan su, aynı zamanda doğal bir şifa kaynağı. Bir inziva terapisi olan tuzlu su meditasyonu, özelikle zihninizi arıtmaya yardımcı olabilir. Özel tuzlu su havuzlarında bedeninizi suya teslim ederken sizi rahatsız eden tüm düşünceleri serbest bırakabilirsiniz. Zihinsel ve bedensel baskıyı ortadan kaldırmaya yönelik bu terapi sonunda daha pozitif duygulara sahip olabilirsiniz.

 

Elite World Grand Sapanca, Yemyeşil Bir Doğanın Ortasında Kapılarını Huzura Açıyor

Modern hayatın zorlayıcı gündeminden uzaklaşarak kendinizle buluşmak ister misiniz? Yemyeşil ormanların arasında kalan özel konumu ile Elite World Grand Sapanca, sizleri holistik bakım ritüelleri ile tanışmaya davet ediyor. İçsel huzuru arayanların tercihi Fit Life SPA & Wellness, well-being uygulamaları ile rahatlatıcı bir deneyim sunuyor. Profesyoneller eşliğinde yapılan meditasyonları holistik ritüellerle birleştirmek isterseniz hemen rezervasyon yaptırabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Sağlıklı Bir Yaşam için Beslenme Tüyoları

Güne Zinde Başlamanızı Sağlayacak 9 Enerji Deposu Besin

Beslenme Alışkanlığımızın Psikolojimize Olan Muazzam Etkileri

Detoks Etkisi Yapan 11 Yiyecek

Kış Mevsiminde En Çok Yenmesi Gereken Yiyecekler

Ne Yersen O'sun! Beslenme Alışkanlığımızın Psikolojimize Olan Muazzam Etkileri

Bahar Nezlesinden Korunmanın Yolları

Avokado'nun Belki Sizin de Bilmediğiniz 6 Faydası

Yaz Aylarında Sindirim Sistemimizi Korumak için Nasıl Beslenmeliyiz?