BLOG

BLOG

DÜZENLİ OLARAK YÜZMENİN VÜCUDUMUZA FAYDALARI


Düzenli Olarak Yüzmenin Vücudumuza Faydaları

Sporun yaşam kalitesini artırdığı yadsınamaz bir gerçek. Spor ile beden sağlığınızı desteklerken ruhsal anlamda da kazanımlar elde edebilirsiniz. Sporu bir yaşam biçimi hâline getirmeniz durumunda faydalarını daha net bir şekilde hissedebilirsiniz. Vazgeçilmez sporunuz bir de yüzmeyse bu alışkanlığın vücudunuza sağladığı sayısız yarar olduğunu görebilirsiniz. Dilerseniz bu faydaların bir kısmına yakından bakalım.

 

Yüzmenin Vücuda Sağladığı Yararlar Neler?

Yüzmenin Vücuda Sağladığı Yararlar Neler

Yüzmenin vücudumuza kazandırdığı birçok fayda olduğunu daha önce de belirtmiştik. Bunda şüphesiz ki yüzerken kol, bacak ve karın kasları başta olmak üzere birçok kasın aynı anda çalışmasının etkisi büyük. Bunun yanı sıra yüzerken suyun kaldırma kuvvetine karşı enerji harcamak da vücudumuza olumlu anlamda etki ediyor. Yüzmenin faydalı olmasındaki bir diğer faktör ise nefes yönetimi ve oksijen tüketimi. Vücudumuzun oksijen ihtiyacını karşılayabilmek için yüzerken nefesimizi doğru yönetmek durumundayız. Peki, tüm bunlar vücudumuza ne gibi faydalar sağlıyor?

 

● Yüzmek, kemik kütlenizi artırmanıza yardımcı olur. Kemik ya da kas kütlesini artırmak isteyenler genellikle ağırlık egzersizlerine yönelir. Oysa genel kanının aksine yüzme sporuyla da kemik kütlenizi atırabilirsiniz. Bunun yanı sıra günümüzde eklem ve kas ağrıları için de yüzmek öneriliyor. Hem yüzmenin eklemlere olan faydası hem suyun omurga üzerindeki baskıyı azaltması bu önerinin kaynağı olarak görülebilir.

● Akciğer kapasitenizin artmasına yardımcı olur. Yüzerken birçok kas grubu aynı anda çalışır. Bu durum ise daha fazla enerji yakmanıza ve harcamanıza zemin hazırlar. Bunun sonucunda doğal olarak daha çok oksijene gereksinim duyarsınız. Ortaya çıkan bu oksijen ihtiyacı, akciğerlerinizi çalıştırmanıza ve zamanla akciğer kapasitenizi artırmanıza zemin hazırlar. Bunun yanı sıra yüzerken nefes egzersizleri de yapabilirsiniz. Beş, yedi veya dokuz kulaçta bir nefes alarak akciğer kapasitenizi artırabilirsiniz.

● Düzenli bir şekilde yüzerek kalp hastalıkları riskini minimuma indirebilirsiniz. Yüzerken hemen hemen vücudun tamamı aktif olduğu için bedenimizden kalbimize giden temiz kan akışında artış olur. Bununla birlikte yüzmenin yüksek tansiyon, diyabet ve kolesterol gibi rahatsızlıklara karşı da olumlu etkileri olduğu görülüyor.

● Yüzme sporu; tüm vücudu harekete geçirmesi, birden fazla kas grubunu çalıştırması ve yüksek enerji tüketimine yol açması sebebiyle sporcuların kilo vermesine de yardımcı olur. Ortaya çıkan oksijen ve enerji ihtiyacı nedeniyle yağ yakmaya olanak tanıması da kilo verme üzerindeki bir başka olumlu etkisi. Bu konuda kilo vermenizi kolaylaştıracak özel yüzme egzersizleri dahi var.

● Yüzmek endorfin seviyesini yükselten bir spor dalı. Endorfin seviyenizin artması da kendinizi daha mutlu ve enerji dolu hissetmenize olanak tanır. Bu duruma suyun rahatlatıcı etkisini de dahil edebilirsiniz. Bu sayede bir nevi meditasyondan geçiyor gibi hissedebilirsiniz. Tüm bunlar stres seviyenizin düşmesine ve vücudunuzun rahatlamasına katkıda bulunur.

 

Elite World Hotels'in Eşsiz Olanaklarıyla Yüzmenin Avantajlarını Deneyimleyin

Elite World Hotels, yüzmenin vücudunuza olan olumlu etkilerinden yararlanmanız ve bu sporun keyfini dilediğinizce çıkarabilmeniz için kapılarını sizlere açıyor. Elite World Hotels çatısı altında hizmet veren Fit Life SPA & Health Center'da yüzme sporunun tüm avantajlarından yararlanabilirsiniz. Bu sırada alacağınız hizmet kalitesini artırmak için özenle çalışan Elite World Hotels kalitesine de tanıklık edebilirsiniz. Sürekli dezenfekte edilen havuzlar, başta klor olmak üzere tüm kimyasal maddelerin etkisini en aza indirgeyerek ziyaretçilerine hizmet veriyor. Bununla birlikte kapalı havuzlar alttan ısıtma sistemiyle de beğeni kazanıyor. Özellikle kış aylarında ya da havaların soğuk olduğu günlerde de yüzme keyfinden mahrum kalmamak için Elite World Hotels'in alttan ısıtmalı havuzlarına yönelebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra Elite World Hotels çocukları da unutmuyor ve çocuk havuzuna da bünyesinde yer veriyor.

Siz de Elite World Hotels bünyesindeki Fit Life SPA & Health Center'da düzenli olarak yüzmenin faydalarından yararlanmak için hemen rezervasyon yaptırabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilgini çekebilir:

Kış Depresyonundan Korunmanın Yolları

Güne Verimli Başlamanızı Sağlayacak 9 Aktivite

Doğayı Seyretmenin Sizde Yaratacağı Fiziksel ve Ruhsal 10 Etki

İstanbul'da Koşu için En Şahane 10 Parkur!