BLOG

BLOG

SABİHA GÖKÇEN VE ATATÜRK HAVALİMANI İÇİN ULAŞIM ÖNERİLERİ


Türkiye’nin metropol kenti İstanbul’da; çeşitli alt yapı hizmetleri gibi ulaşım olanakları son derece gelişmiş vaziyettedir. Ulaşım için oldukça modern imkânları bünyesinde barındıran şehir; gelen ziyaretçilerini, ilk olarak zengin hizmet seçenekleri olan Sabiha Gökçen veya Atatürk Havaalanı’nda karşılar. Gelen ziyaretçilerin şehir merkezine ulaşımda tercih edebilecekleri pek çok ulaşım alternatifi mevcuttur. İstanbul kalkışlı uçuşlarda veya havalimanından şehir merkezine gidişlerde bu ulaşım seçenekleri içerisinden kendi imkânlarınıza uygun bir tercih yapabilirsiniz.

 

Metro ile Ulaşım

Metro

İstanbul’un Avrupa yakasında yer alan Atatürk Havalimanı için tercih edilmeye en uygun ulaşım seçeneği metrodur. Sabah 6.00’dan başlayarak gece 00.00’a kadar hizmet vermeye devam eden Aksaray-Atatürk Havalimanı metrosu ile havalimanına ulaşım yaklaşık 40 dakika içerisinde sağlanır. Metro seferleri ise her 5 ile 7 dakika arasında bir yapılır. Dolayısıyla havalimanından merkeze gelişlerde veya havalimanına gidişlerde metro hattını kullanmak isteyenler, rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilirler.

Şehrin Anadolu yakasında faaliyet gösteren Sabiha Gökçen Havalimanı, önemli semtlere yakın mesafeli bir konumda yer alır. Kadıköy’e 40 km, Taksim’e 50 km, Pendik’e de 12 km uzaklıkta bulunan havalimanına direkt metro hattı bağlantısı bulunmuyor. Ancak metrobüs ve bazı duraklardan aktarma yoluyla metro ulaşımı yapılabilir. Sabiha Gökçen Havalimanı’na en yakın metro hattı ise günümüzde sıklıkla tercih edilen Kartal metrosudur. Ulaşım için en yakın mesafesi yaklaşık 15 km civarındadır.

 

Otobüs ile Ulaşım

Otobüs

İstanbul şehrinin toplu taşıma araçları içerisinde belediye otobüsleri büyük bir rol oynar. İETT bünyesinde hizmet veren belediye otobüslerinin şehrin pek çok semtinden havalimanlarına seferleri vardır. İstanbul Taksim semtinden otobüs kullanacak olan yolcular için her gün direkt kalkışlı seferler düzenlenir. TH-1 kodlu olan belediye otobüsü seferleri ile direkt olarak Atatürk Havalimanı’na ulaşabilirsiniz. Bulunduğunuz bölgeye göre; Beyoğlu, Taksim, Fatih, Bakırköy ve Zeytinburnu gibi semtlerden olan kalkışları takip edebilir, kolaylıkla uçuş saatinize yetişebilirsiniz.

Sabiha Gökçen Havalimanı için de yine otobüs seçeneklerini değerlendirmek mümkündür. Taksim, Pendik, Kadıköy, Uzunçayır, Cevizli, Ümraniye, Bostancı, Levent gibi şehrin daha pek çok semtinde ve güzergâhında yer alan seferler ile ulaşımınızı gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz İstanbul’a gelmeden önce internet üzerinden şehrin İETT sayfasını takip edebilir ve şehir içi toplu taşıma araçları konusunda bir ön bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

Taksi ile Ulaşım

Toplu taşıma araçlarının saatlerini kaçıran veya daha konforlu yolculuk yapmak isteyenlerin tercih edecekleri ulaşım seçeneği hiç şüphesiz taksidir. Şehrin hemen hemen her köşesinde bulunan taksi durakları, günün 24 saati ulaşım için hizmet verir. Bulunduğunuz semtten veya mahalleden bir taksi çevirerek direkt olarak Atatürk Havalimanı’na veya Sabiha Gökçen Havalimanı’na gidebilirsiniz.

Kilometre hesabı ile çalışan taksiler, ödeyeceğiniz ücreti başlangıç fiyatının üzerine ekleyerek hesaplarlar. Ne kadar ücret ödemeniz gerektiğini taksi şoförlerinden bilgi alarak rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İstanbul’da Görülmeye Değer 10 Alternatif Müze

İstanbul’un Simgesi Galata Kulesi’nin Hikayesi

İstanbul’da Yenilebilecek Geleneksel Yemekler

İstanbul’da Baklava Yapan En İyi 7 Mekân

İstanbul’da Hamburger Yapan En İyi 7 Mekân