BLOG

BLOG

PEK BİLİNMEYEN ANCAK HARİKA BİR DENİZE VE DOĞAYA SAHİP 7 YUNAN ADASI


Mikonos ve Rodos gibi Yunan adaları birçok kişi tarafından biliniyor. Fakat Yunan adaları bu adalardan ibaret değil. Aslında turistler tarafından keşfedilmeyen, bakir plajlara sahip olan ve az ziyaretçisi olan oldukça güzel Yunan adaları da bulunuyor. Peki bu adalar hangileri? İşte harika bir denize ve doğaya sahip olan 7 Yunan adası…

 

Paros

Paros

Paros’un masmavi ve berrak bir denizi bulunuyor. Adaya geldiğiniz ilk andan itibaren bembeyaz evler sizi büyüsü altına alıyor. Adanın kalesine çıktığınız zaman muhteşem bir manzaraya tanık olmanız mümkün. Ayrıca Yunanistan’ın en eski kiliselerinden bir tanesi olan 100 Kapılı Kilise, yani Panagia Ekatontapiliani de burada. Adaya Atina üzerinden uçakla veya Mikanos’a ulaşım sağladıktan sonra geçmek mümkün.

 

Milos

Milos

Yunan adaları arasında en batı konumda bulunan bu ada, volkanik kökenli bir ada. 70’ten fazla plajın bulunduğu bu ada, adeta bir cennet! Muhteşem bir doğal ortama sahip olan adanın 1 km uzunluğunda olan Hivadolimni Plajı, mutlaka görülmesi gereken plajları arasında. Ayrıca burada Yunanistan’ın en lezzetli deniz ürünlerini yemek mümkün.

 

Sisam (Samos)

Sisam

Sisam’a Kuşadası’ndan 90 dakikalık bir yolculukla gitmek mümkün. Yani Sisam Türkiye’ye oldukça yakın. Bu yakınlığı, Yunanistan’ın Osmanlı’dan aldığı son ada olmasından anlayabiliriz. Pisagor’un doğduğu bu yerde Hera Tapınağı, antik kent ve MÖ. 6. yüzyıldan kalma bir tünel bulunuyor. Lemonakia, Tsambu, Tsamadu, Gagou gibi plajlar mutlaka gidilmesi gereken plajları arasında.

 

Lefkada

Lefkada

Aslında ana karaya uzun bir yolla bağlı olan Lefkada'ya Atina ve Selanik'ten otobüsle ulaşmak da mümkün. Yunan halkının sıklıkla tercih ettiği bu ada, Türk turistler tarafından yeterince bilinmiyor. Turkuaz renginde bir denize sahip olan adada, şahane plajlar sizleri bekliyor. Adanın en ünlü plajı ise Porto Katsiki.

 

Koufonisia

Koufonisia

Gittiğiniz zaman adeta kendinizi cennette hissedeceğiniz Koufonisia, Kiklad Adaları arasında yer alıyor. Tarihi kalıntıları, doğal havuzları ve sapsarı plajları bulunan Koufonisia’da sessiz, sakin ve doğal bir tatil geçirmek mümkün.

 

İos

İos

İos'un çevresinde Santorini, Naksos ve Sikinos bulunuyor. Özellikle gençlerin tercih ettiği bu ada, gece hayatıyla da biliniyor. Adada Yialos, Agia Theodot, Magganari, Mylopotas gibi muhteşem güzellikte plajlar bulunuyor. Begonvilerle kaplı sokakları ve beyaz evleri, adaya ilk ayak bastığınız andan itibaren sizi büyüsü altına alıyor. Atina Pre Limanı’ndan buraya 4 saatte ulaşmak mümkün.

 

Andros

Andros

Andros; benzersiz koyları, tipik Ege evleri, sessiz ve sakin ortamı ile birçok olanağa sahip. Kiklad Adaları arasında yer alan bu adadan Mikonos ve Rafina’ya feribotla geçmeniz mümkün.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: