LÜTFEN OTELİNİZİ SEÇİNİZ
  • ELITE WORLD EUROPE
  • ELITE WORLD İSTANBUL
  • ELITE WORLD BUSINESS
  • ELITE WORLD ASIA
  • ELITE WORLD MARMARİS
  • ELITE WORLD VAN
  • ELITE WORLD PRESTIGE
GİRİŞ TARİHİ
ÇIKIŞ TARİHİ
YETİŞKİN
GİRİŞ TARİHİ
ÇIKIŞ TARİHİ
YETİŞKİN
REZERVASYON

BLOG

ELITE WORLD HOTELS

KIŞ MEVSİMİNDE EN ÇOK YENMESİ GEREKEN YİYECEKLER

Kış mevsiminde havaların soğumasıyla beraber vücudumuzun direnci azalır ve nezle, grip, yorgunluk gibi belirtiler hemen herkeste görülmeye başlar. Mevsim değişiklikleri, stres, düzensiz beslenme gibi birçok etmen; bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve vücudun hastalıklara karşı savunmasız bir hale gelmesine neden olur. Bu nedenle; özellikle kış mevsiminde doğru besinlerden, doğru miktarda tüketmek gerekir. Ancak bu şekilde sağlıklı bir kış geçirmek mümkün olur. İşte kış mevsiminde bolca tüketmeniz gereken o yiyecekler.

 

Nar

nar

Kış mevsiminin en sevilen meyvelerinden biri olan nar, gerçek bir antioksidandır. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur ve vücudumuzu çeşitli hastalıklardan korur. Ayrıca kansere ve kalp damar hastalıklarına karşı da koruyucu bir etkisi vardır. Bu nedenle kış mevsiminde, günlük meyve tüketiminize mutlaka narı da eklemelisiniz. 

 

Elma

 

elma

En fazla tüketilen meyvelerin başında gelen elma, sindirim sistemi dostudur ve elmanın cilt hastalıklarına, kalp damar hastalıklarına karşı koruyucu bir etkisi vardır. Bunun yanı sıra; içeriğinde bulunan A, E, B6, C, K vitaminleri ile vücudu güçlendirir ve hastalıklarla mücadelesine yardımcı olur. Bu nedenle kış beslenmesinde mutlaka elmaya da yer vermek gerekir.

 

Turunçgiller

Kış akşamları deyince bile burnunuza portakal kokusu gelmiyor mu? Portakal, mandalina, greyfurt, limon gibi meyveler; C vitamini bakımından çok zengindir. Dolayısıyla, bağışıklık sistemimizin güçlenmesine yardımcı olurlar ve olası enfeksiyonlarla savaşırlar. Vücudumuz C vitamini üretmez ve depolamaz; bu yüzden bu vitamini vücudumuza almamız, beslenmemizde turunçgillere mutlaka yer vermemiz gerekir. 

 

Soğan ve sarımsak

Soğan ve sarımsak, çok güçlü birer antioksidan kaynağı olan besinlerdir ve kansere karşı koruyucu etkiye sahiptirler. Vücudu enfeksiyonlara karşı korudukları için, halk arasında doğal antibiyotik olarak anılırlar. Kötü kolesterolü düşürüp iyi kolesterolü yükseltirler. Bu ve bunun gibi birçok faydası nedeniyle, kış aylarında bol bol soğan ve sarımsak tüketmek gerekir. 

 

Yoğurt- kefir

Özellikle kış aylarında, probiyotik desteği almak çok önemlidir. Yoğurt ve kefir, probiyotik bakımından çok zengin besinlerdir ve bu sayede bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olurlar. Bağırsak ve kemik sağlığı üzerinde de olumlu etkilere sahiptirler. Bu nedenle, kış beslenmesinde mutlaka yoğurt ve kefire de yer vermek gerekir. 

 

Mantar

Mantar, hayvansal bir gıda olmamasına rağmen içerisinde B12 vitamini ve D vitamini barındırır. Bu nedenle kansere karşı koruyucu etkisi vardır ve bağışıklık sisteminin gelişmesine de yardımcı olur. Ayrıca içeriğinde bulunan C vitamini, fosfor, potasyum, bakır gibi yararlı maddeler, kalp sağlığını korumada da oldukça etkilidirler. 

 

Bal

bal

Bal; glikoz, fruktoz, demir, kalsiyum, fosfat, sodyum, potasyum, magnezyum gibi minerallerden oluşur ve içeriğinde bolca B1, B2, B3, B5, B6 vitaminleri bulundurur. İçeriğinde bulunan tüm bu yararlı maddeler nedeniyle antibakteriyel özelliğe sahiptir ve birçok hastalığa karşı vücudumuzu korumaktadır. 

 

Havuç

havuç

A vitamini ve beta karoten açısından çok zengin olan havuç, kanser gibi birçok hastalık için bir şifa kaynağıdır. Cilt ve göz sağlığı için de oldukça yararlıdır. Özellikle kış aylarında havucu günlük olarak tüketmemiz, sağlığımız açısından oldukça yararlı olacaktır. Çünkü havuç, hem vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasını sağlar hem de mikrop ve virüslere karşı mücadele gücünü artırır.

 

Kereviz

Bir kış sebzesi olan kereviz, kalp damar sağlığını korumak açısından çok faydalıdır. Ayrıca karaciğerin de temizlenmesini sağlar. Antioksidan özelliğe sahip bu sebze, hastalıklara davetiye çıkaran serbest radikallere karşı vücudun direncini artırır. Bu nedenle, özellikle kış aylarında sıkça tüketilmesi gereken besinler arasında yer alır. 

PAYLAŞ
SON 5 EĞLENCE GÖNDERİSİ
SON 5 ETKİNLİK GÖNDERİSİ
SON 5 EVLİLİK GÖNDERİSİ
SON 5 GENEL GÖNDERİSİ
SON 5 İŞ HAYATI GÖNDERİSİ
SON 5 HABERLER GÖNDERİSİ
SON 5 ÖZEL GÜNLER GÖNDERİSİ
SON 5 SAĞLIKLI YAŞAM GÖNDERİSİ
SON 5 SEYAHAT GÖNDERİSİ
SON 5 YEME İÇME GÖNDERİSİ