BLOG

BLOG

KENDİNİ ŞIMARTMAYI SEVENLER İÇİN MASAJ REHBERİ


Masaj; deri, deri altı dokusu, kas ve sinir sistemleri ile kan dolaşımının işlevinin düzeltilmesi amacıyla belirli bir sistem ve bilimsel ilkeye dayanarak, el ya da özel araçlarla uygulanan işleme verilen isimdir. Dokuların mekanik ve sinirsel yolla tedavi amacıyla uyarılması işlemi olan masaj, darbe ve ovma gibi yöntemlerle kan dolaşımını hızlandırmayı sağlar.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  Saunanın Faydaları Nelerdir?

Kendinizi Ödüllendirmenin En İyi Yolu: Masaj

Gündelik yaşamın sıkıntılarından ve iş yaşamının omuzlarınıza yüklediği stresten arınmak için kendinize zaman ayırmalısınız. Kendinize ayırdığınız zamanı dinlenmek ve arınmak için kullanmanın en iyi yollarından biri masaj yaptırmaktır. Masaj, kişiyi hem bedenen hem de ruhen dinlendirir ve rahatlatır.

 

Uygulama Yöntemlerine ve Faydalarına Göre Masaj Türleri

Elle veya çeşitli özel aletlerle yapılan masajlar, uygulama şekline göre farklı türlere ayrılır.

 

Herkes için Klasik Masaj (İsveç Masajı)

Vücudu gündelik sıkıntı ve stresten kurtaran klasik masaj, gevşemek ve dinlenmek için yaptırılır.  Masaj yaptıran kişinin keyifli ve rahat bir ortamda kendini dinlenmiş hissetmesini amaçlayan bu yöntemde, genellikle masaj yağı kullanılır. Bu masaj türünde sıvazlama, darbeleme, friksiyon, yoğurma ve titreşim manipülasyonları ön planda yer alır.

 

Sporculara Özel Spor Masajı

İsminden anlaşılacağı üzere spor masajı, spor öncesinde veya sonrasında sporculara yapılır. Masajda amaç dokuları uyarmak, sporcuyu kas sertliği ve kramplardan kurtarmaktır.

Spor Masajının Faydaları:

Sporcunun yarışma öncesinde daha iyi bir başlangıç yapmasını sağlamakla birlikte başarısını artırır.

Kısa sürede dinlenme ve toparlanma sağlar.

Kramp gibi sebeplerle oluşacak sakatlıkları engeller.

Sporcu psikolojisini olumlu etkiler.

Sinir ve kaslardaki acıyı azaltır.

Spor sırasındaki gerilim ve huzursuzlukları giderir.

 

Psikolojik Arınma Sağlayan Aroma Terapi Masajı

Oldukça rahatlatıcı ve gevşetici olan bu masaj, bitki özlerinden elde edilen karışımlarla hazırlanmış masaj yağları kullanılarak yapılır. Kullanılan yağların hoş kokuları masaj yaptıran kişiyi hem ruhen arındırır hem de kişiye fiziksel olarak rahatlama sağlar. Yaklaşık 60 dakika uygulanan aromaterapi masajı, kökleri Hindistan’a ve Çin’e dayanan çok eski bir tedavi yöntemidir.

 

İç Organlara Etki Eden Refleksoloji Masajı

Refleksoloji, ayak tabanında bazı noktalara bası uygulanarak yapılan masaj türüdür. Artık hemen hemen herkesin bildiği gibi ayaklarda bulunan her nokta, vücuttaki bir organ veya dokuyu temsil ediyor. Kişinin verdiği tepkilere göre sorunların belirlenip tedavi edilmeye çalışıldığı bu yöntemde, özel parmak teknikleri kullanılıyor. Bu yöntemle bedendeki fonksiyonların normale dönmesi amaçlanıyor. Kabızlık, yorgunluk, kadın hastalıkları, stres kaynaklı rahatsızlıkların tedavisinde ve ağrıları azaltmada da bu yönteme başvurulur.

 

Derin Doku Masajı

Derin doku masajında hareketlerin temposu düşük ancak hareket şiddeti yüksektir. Yaklaşık 60 dakika süren bu masaj, bedendeki gerilmelerin kaslara yerleştirdiği ağrıların giderilmesinde kullanılır. Ayrıca kan dolaşımını hızlandırarak toksinlerin atılmasını sağlar.

Derin doku masajı; bedensel ve psikolojik rahatlama, kas ağrılarının giderilmesi ve enerji akımının uyarılması için oldukça etkili bir yöntemdir.

 

Diğer Masaj Teknikleri

Masaj konusunda farklı ülkelerin ve kültürlerin özel yöntemleri bulunur. Anti-stres masajı, Thai masajı, yüz masajı, Bali masajı, lenf drenaj masajı, çikolata terapisi, geleneksel Roma masajı, holistik vücut masajı ve daha onlarca türde masaj ile sağlık ve arınma uygulamaları yapılmaktadır.

 

Düzenli Aralıklarla Masaj Yaptırmak Bedensel ve Ruhsal İyileşme Sağlıyor

Yazımızda masaj türlerinden ve faydalarından kısaca bahsettik. Masaj, belirli aralıklarla düzenli olarak yaptırıldığında kas ağrılarını giderek azaltır ve stresin sebep olduğu gerilmeleri yok eder. Dolaşım ve sindirim sistemlerini düzenler. Özellikle refleksoloji masajı, çeşitli organlardaki rahatsızlıkların tedavisinde iyileştirici etki gösterir.

 

Kendinizi Elite World Hotels & Resorts'un Deneyimli SPA Ekibine Teslim Edin

masaj

Fit Life SPA & Health Center’da deneyimli ve profesyonel SPA ekibimiz ile bedensel ve ruhsal ağırlıklarınızdan kurtulun! Bilgi almak için 444 0 883 numaralı telefonu arayabilir veya info@eliteworldhotels.com.tr adresine eposta gönderebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: