BLOG

BLOG

İSTANBUL’UN AVRUPA YAKASINDA EN İYİ KAHVE YAPAN MEKANLAR


Türkiye’nin en nezih tarihi şehirlerinden olan İstanbul’da kaliteli kahve yapan pek çok mekan karşınıza çıkıyor. Gerek kahvenin eşsiz tadı gerek sunumu gerekse mekanın ambiyansı ile kahve severleri kendine hayran bırakan mekanlara giderek sevdiklerinizle birlikte hoşça vakit geçirebilirsiniz. Aşağıda sizler için derlenmiş olan kahve mekanlarını inceleyerek İstanbul’da damak zevkinize uygun seçkin kahve rotaları yaratabilirsiniz.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Anadolu Yakası Kahve İçilecek Yerler

7 Gr Art Cafe

Beşiktaş’ın göbeğinde konuşlanmış olan 7 Gr Art Cafe, sevimli tatlılar eşliğinde sunulan mis kokulu kahve seçenekleri ile müşterilerine doyumsuz tatlar yaşatıyor. Sanatsal ambiyansı ile oldukça beğeni toplayan 7 Gr Art Cafe, ismini 1 kaşık kahvenin 7 grama denk gelişinden alıyor. Özel kahve tasarımlarını eşsiz sunumları ile sentezleyen mekana dilediğiniz zaman uğrayabilirsiniz. Kahvenizin yanında dilerseniz farklı tariflerle zenginleştirilmiş ev yapımı keklerden tüketebilirsiniz.

 

Coffee Company

Taksim’de, Elite World Hotels & Resorts bünyesinde yer alan Coffee Company de İstanbul’da keyifler kahve içebileceğiniz mekanlardan… Geleneksel Türk kahvesinin yanı sıra yabancı ve aromalı kahveler de hazırlayan Coffee Company’de gününüze güzellik katacak lezzetli tatlıların da tadına bakabilirsiniz.

 

No:41

Ara sokaklarda gezmeyi sevenlerdenseniz, Beşiktaş’ta yer alan No:41 tam da size göre. Küçük ve bir o kadar da şirin olan mekanda, kahveden önce dekorasyon dikkati çekiyor. Her dokusu özenle işlenerek dizayn edilen mekanın ismi, kapı numarasından geliyor. Tavanların otantik şekilde çizilmiş desenleri ve figürsel detayları, gelen misafirlerini bir hayli hayrete düşürüyor. Mekana geldiğinizde kahvenizi ister oturup, isterse de elinize alıp yolculuğunuz esnasında içerek deneyimleyebilirsiniz.

 

Petra Coffee

Kolektif dükkan içerisine kurulmuş olan Co Petra Coffee, kahvenizi yudumlarken sizi sanatın akışına bırakan muazzam mekanlardan bir tanesi. Türkiye’de yetişmiş kahve çekirdeklerini adeta sanata çevirerek müşterilerinin beğenisine sunan mekanda, kahveler farklı aromatik tatlarla zenginleştiriliyor. Mahalle kahvecisi tadında dekore edilmiş kafenin sıcak ve sevimli çalışanları ise mekanın bir diğer önemli artısını oluşturuyor. Sert kahve severlerin uğrak noktası olan Petra’da, öğlen arası kahvenizi yudumlarken diğer yandan işinizi halledebilirsiniz. İş arası molalarınızla uğrayarak kahve eşliğinde yorgunluğunuzu bir nebze olsun üzerinizden uzaklaştırabilirsiniz.

 

Moc Nişantaşı

İstanbul’un nezih bölgelerinden olan Nişantaşı’nın kahve uzmanı olarak nitelendirilen Moc, hem kafe hem de shop özelliğini bünyesinde barındırıyor. Şakayık Sokak üzerinde karşınıza çıkan mekanda, dünyanın farklı köşelerinden toplanmış kahve çekirdekleri toplanarak çekiliyor. Kahve çekirdeklerinin benzersiz buluşmasına şahit olabileceğiniz Moc’tan dilerseniz kahve çekirdeklerini alarak evinizde de çekebilirsiniz.

 

Federal Coffee Company

Sam Çeviköz ve Levent Koçarslan isimli kişilerin deneyimlerini aynı paydada buluşturarak ortaya attıkları Federal Coffee Company, kahve alanındaki uzmanlığını dünya şampiyonası baristaları aracılığıyla müşterilerine yansıtıyor. Galata'da yer alan ve Avustralya usulüne has kahve kavurma yöntemlerinin kullanıldığı mekanda, 3. nesil kahvecilik anlayışına yepyeni bir soluk getiriliyor. Mekanın sıcak ve samimi atmosferi ise müşterilerin memnuniyeti kazanan bir diğer detay olarak öne çıkıyor. Gününü keyiflendirmek ve yeni kahve lezzetleri ile buluşmak isteyenlerin akın ettiği kahve durağına giderek, damak zevkinize yepyeni bir tat kazandırabilirsiniz.

 

Mahalo Coffee

İstanbul’un Karaköy Tünel semtinde açılan Mahalo Coffee, kahve içerken aynı zamanda dinlenebilmenize yardımcı oluyor. Herkesin dinlenme alanı olarak belirlenmiş olan kafeye, daha giriş yaparken dahi etrafı buram buram kahve kokuları bürüyor. Mekanın kahveleri kadar lezzetli olan tatlı seçenekleri de müşteriler tarafından beğeniliyor. İsterseniz kahvenin yanında damak tadınıza göre tuzlu veya tatlı seçenekleri bulunan aperatiflerden de seçim yapabilirsiniz.

 

Mandabatmaz

Aromalı ve filtre kahve üreticilerinin yanında yer alan geleneksel kahve üreticisi Mandabatmaz’da, dostlarla kahve içmenin keyfi bir başka oluyor. Beyoğlu’nun ara sokaklarından birinde inşa edilmiş olan mekan, ilk açıldığından beri geleneğini koruyor. Menüsünde çay ve Türk kahvesi seçeneği olan Mandabatmaz’a çarşı gezintiniz sonrası uğrayarak hem yorgunluğunuzu giderebilir hem de Taksim sokaklarının canlı ruhunu içinizde hissedebilirsiniz.

 

Elite World Hotels & Resorts'un tüm otellerinde yer alan; İtalyan kafeleri tarzında dekore edilen, her çeşit kahve ve pastanın sunulduğu Coffee Company'de kahvenin çekici kokusu ile güne keyifli bir mola verin.

Elite World Grand Sapanca - Coffee Company

Elite World İstanbul Taksim - Coffee Company

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres - Coffee Company 

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı - Coffee Company

Elite World İstanbul Florya - Coffee Company 

Elite World Van - Coffee Company 

Elite World Marmaris - Coffee Company

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: