BLOG

BLOG

İSTANBUL MODERN GEZİ REHBERİ


İstanbul, sadece sahip olduğu muhteşem manzaralar nedeniyle değil; içinde barındırdığı kültürel mekânlarla da harika bir şehir. Çünkü sizi bu dünyadan uzaklaştırıp başka yerlere götürecek birçok müzeye sahip. İşte bunlardan bir tanesi: İstanbul Modern.

 

İstanbul Modern Sanat Müzesi nerededir?

istanbul modern

İstanbul Boğazı’nın kıyısındaki Karaköy’de 8.000 metrekarelik bir alana kurulan ve 14 yıl boyunca faaliyetlerini bu binada sürdüren İstanbul Modern, yeni binası tamamlanana kadar, Mayıs 2018 itibariyle 3 yıl boyunca Beyoğlu’ndaki geçici mekânında ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

İstanbul Modern'in şu anki binasının açık adresi şu şekildedir:

Asmalımescit Mahallesi

Meşrutiyet Caddesi, No:99

34430 Beyoğlu - İstanbul

Tel: 0212 334 73 00

 

İstanbul Modern Sanat Müzesi'nde neler sergilenir?

Türkiye’nin sanatsal yaratıcılığını ve kültürel kimliğini ulusal ve uluslararası sanat ortamıyla paylaşmak amacıyla 2004 yılında ülkemizin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi olarak kurulan İstanbul Modern, disiplinlerarası etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır.

İstanbul Modern, uluslararası bir yönelimle, modern ve çağdaş sanat yapıtlarını, fotoğraf, tasarım, mimari, yeni medya ve sinema alanlarındaki üretimleri koleksiyonunda toplar, korur, sergiler ve belgeler. Türkiye’nin kültürel kimliğinin uluslararası sanat ortamıyla paylaşılmasına aracılık eder. Sanatçıların üretimlerine ve uluslararası işbirlikleri kurabilmelerine destek olur. Sanatı kitleler için kolayca erişilebilir kılmayı misyon edinen İstanbul Modern, bu amaçla her yaştan sanat izleyicisine eğitim programları sunar.

Müzenin koleksiyonları, sergileri ve eğitim programları, her kesimden ziyaretçiye sanatı sevdirmeyi ve ziyaretçilerin etkin biçimde sanata katılımlarını sağlamayı hedefler. Süreli ve sürekli sergi salonları, fotoğraf galerisi, eğitim ve sosyal programları, kütüphane, sinema ve mağazasıyla kültürel faaliyetlerini sürdürmektedir.

 

İstanbul Modern ziyaret saatleri ve ücretler nelerdir?

Ziyaret saatleri ve ücretler hakkında güncel bilgi için lütfen İstanbul Modern'in web sitesini ziyaret ediniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: