BLOG

BLOG

HAFTA SONU BİR GÜNLÜK KAÇAMAK OLARAK ANADOLU KAVAĞI


İstanbul'un Beykoz ilçesine bağlı küçük bir balıkçı kasabası olan Anadolu Kavağı, şehrin kargaşasından sıkılanlar için vazgeçilmez bir rotadır. Çünkü bu şirin kasaba, hafta sonu veya hafta içi fark etmeksizin, sessizliğini ve sakinliğini korur. Anadolu Kavağı; sahilinde konumlanmış balıkçı tekneleri, yemyeşil tepeleri, Boğaz manzaralı ahşap evleri ile huzur dolu bir görüntü oluşturur. Peki hafta sonu kaçamağını Anadolu Kavağı'nı ziyaret ederek değerlendirmek isteyenler, bu küçük kasabada neler yapabilir? İşte Anadolu Kavağı'nda bir gün içinde mutlaka yapmanız gerekenler!

 

Anadolu Kavağı'nda neler yapmalı?

Anadolu Kavağı

Anadolu Kavağı'nın mavi ile yeşili buluşturduğunu yukarıda belirtmiştik. Dolayısıyla bu şirin kasabada yapmanız gereken ilk şey, deniz kenarında yürümek olabilir. Çünkü bu yürüyüş sayesinde denizin mavisine doyabilir ve huzur bulabilirsiniz. Ayrıca yürüyüşünüzü; Anadolu Kavağı'na gelmeden yolun sonunda bulunan, denize sıfır, yeşillik alanlarda da yapabilirsiniz. Hatta burada kitap okuyarak sessizliğin tadını da çıkarabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra iskeleden göreceğiniz muhteşem manzarayı fotoğraflayarak gününüzü ölümsüz kılmayı da unutmayın deriz.

Anadolu Kavağı İstanbul'un kalabalık semtlerine göre hala daha doğal bir yer olduğundan; burada köy yumurtası, ıhlamur, zeytin, üzüm, mısır ekmeği, bal, dağ çileği, el işleri gibi doğal ürünler satan birçok tezgâh bulunuyor. Anadolu Kavağı geziniz sırasında bu tezgâhları dolaşarak, mutfağınız için doğal ürünlerden oluşan bir alışveriş yapabilirsiniz.

Anadolu Kavağı'na gittiğinizde, sizi son derece nostaljik sokaklar bekliyor olacak. Eski ahşap evler, asırlık çınarlar, sokaklarda gezinen köpek dostlarımız, kahvehanede oturan amcalar ve özlemini duyduğunuz birçok manzara; Anadolu Kavağı sokaklarında sıkça karşılaşacağınız şeyler. Bu nedenle, gezinizi rastgele karşınıza çıkan sokaklarda dolaşarak ve gördüğünüz iç ısıtan manzaraları fotoğraflayarak sürdürebilirsiniz.

Anadolu Kavağı'nda sizi bekleyen bir diğer muhteşem manzara ise Yuşa Tepesi'nde yer alıyor. Araba ile geldiyseniz tepe çıkmadan, arabasız geldiyseniz de biraz yürüyerek Yuşa Tepesi'ne varmanız mümkün. Tepede sizleri Yuşa Camii ve Türbesi, Karadeniz ile Marmara Denizi'nin birleştiren mavi- yeşil tonlar ve eşsiz bir manzara bekliyor olacak. Size ise sadece bu eşsiz manzaranın büyüsüne kapılarak anın tadına varmak kalacak!

 

Anadolu Kavağı'nda ne yemeli ne içmeli? 

Anadolu Kavağı'nda ne yemeli

Anadolu Kavağı'nın tatlı bir balıkçı kasabası olduğunu belirtmiştik. Bu nedenle Anadolu Kavağı geziniz sırasında, deniz ürünleri mutlaka tatmanız gereken lezzetler arasında yer alıyor. Siz de hafta sonu kaçamağınız sırasında sahilde balık yiyebilir, sosları bile ayrı ayrı yapılan kalamar ve midye tavadan doyasıya tadabilirsiniz. Tüm bunların İstanbul'un diğer bölgelerine göre daha uygun fiyatlı olduğunu da söylemeden geçmeyelim. 

 

Anadolu Kavağı'na nasıl gidilir?

Hafta sonu kaçamaklarının vazgeçilmez adresi olan Anadolu Kavağı ile ilgili rehber niteliğindeki bilgilerden sonra, bir de ulaşım konusuna gelelim. Anadolu Kavağı'na nasıl gidilir? Bu şirin kasabaya toplu taşıma ile oldukça kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Bunun için Eminönü veya Kadıköy'den kalkan şehir hatları vapurlarını tercih edebilir; Sarıyer'den saat başı kalkan vapurları da kullanabilirsiniz. Ayrıca Üsküdar'dan kalkan 15KÇ ve 15ŞN numaralı otobüslere binerek Kavacık Dörtyol durağında inip; ardından 15A numaralı otobüse binerek Anadolu Kavağı'na ulaşabilirsiniz. 

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Anadolu Yakası Gezi Rehberi

İstanbul'da Yer Alan, Kendinizi Dinleyebileceğiniz 7 Huzur Dolu Yer

İstanbul'a Yakın Muhteşem Güzellikte 13 Tatil Yeri

İstanbul'a İlk Kez Gelecekler için Seyahat Rehberi

Yaz Aylarında İstanbul ve Çevresinde Yapılacak Aktiviteler