BLOG

BLOG

GELENEKSEL THAİ MASAJI NEDİR? NASIL UYGULANIR?


Geleneksel Thai Masajı Nedir

Masaj, insanların farklı amaçlar için başvurduğu bir tür terapi olarak karşımıza çıkıyor. Çok uzun bir geçmişe sahip olan masaj terapisinin pek çok çeşidi bulunuyor. Bu masaj türleri arasında epey popüler olanlardan biri de Thai masajı. Siz de Thai masajı ile ilgili araştırma yapıyorsanız doğru yerdesiniz! Peki, geleneksel yöntemler uygulanarak yapılan Thai masajı nedir? Nasıl uygulanır? Gelin, son zamanlarda oldukça merak edilen bu konuyu hep birlikte inceleyelim.

 

Thai Masajı Nedir?

Tarihi 2500 yıl önceye dayanan Thai masajı, Budist rahipler tarafından geliştirilen bir masaj şekli olarak karşımıza çıkar. Bu terapi yönteminin temelini Çin geleneksel tıbbı ve Hint yogası oluşturur. Geleneksel olarak Nuad Bo-Rarn şeklinde adlandırılan Thai masajının zihin, ruh ve beden üçlüsünün tedavisine dayanan bir tür Doğu terapisi olduğunu da söyleyebiliriz. Masaj terapilerinin birçoğunda ovma, sıkma gibi yöntemler kullanılırken Thai masajında esnetme ve germe yöntemleri ön plana çıkar. Bu terapi yöntemi, bedenin esnekliğini artırarak eklem gerilimlerini azaltmayı ve vücudun enerji akışını dengelemeyi hedefler.

 

Peki, Thai Masajı Nasıl Uygulanır?

Thai masajı; el, avuç, parmaklar, dirsekler ve ayaklar kullanılarak vücudun en önemli 10 enerji hattına basınç uygulama ve presleme tekniği ile gerçekleştirilir. Bu terapi sırasında uygulanan güç, vücuttaki gerilimi serbest bırakır. Thai masajını uygulayan kişi, bedeni yoga hareketlerine benzer bir pozisyona sokarak vücudu nazik bir şekilde sarar. Böylece eklemlerin açılmasını ve vücudun esnemesini kolaylaştırır. Bu yöntemde terapist ve masaj yaptıran kişi arasında sıkıştırma, çekme ve germe gibi hareketlere dayanan devamlı bir vücut teması bulunur.

Masaj sırasında tıpkı yogada olduğu gibi esnek ve rahat kıyafetler giyilir. En az 1,5 saat süren terapi genellikle yarı sert bir zeminde ya da futon minderleri üzerinde uygulanır. Hem enerji verici hem rahatlatıcı özelliklere sahip olan Thai masajından sonra aktif bir şekilde hareket edebilirsiniz.

 

Thai Masajının Faydaları Nelerdir?

Bazen "tembeller için yoga" ya da "tembel erkeğin yogası" olarak da anılan Thai masajının insan sağlığına birçok yararı var. Doğu felsefesine dayanan bu terapinin bazı faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

Thai masajı, kan dolaşımını artırır. Böylece vücudun toksinlerden kurtulmasına yardımcı olur.

Stresi azalttığı için stresten kaynaklanan sağlık sorunlarına karşı vücudu korur. Ayrıca günlük stres ve gerilimlerden meydana gelen baş ağrılarını hafifletmeye de yardımcı olur.

Bu terapi türü, vücut enerjisini artırarak esneklik ve hareket aralığını geliştirir.

Vücuda esneklik katıp kasları güçlendirdiği için kronik olmayan bel ağrılarını azaltır.

Eklem ve kas ağrılarını hafifleterek bedeni rahatlatır.

Lenfatik drenajı uyarır.

Pek çok faydası bulunan Thai masajını yaptırmak için elbette güvenebileceğiniz masaj salonlarını tercih etmelisiniz. Bu konuda hizmet veren birçok salon bulunuyor. Peki, Thai masajını yaptırabileceğiniz en sağlıklı ve güvenilir yer neresi?

 

Elite World Hotels & Resorts Farkıyla Unutulmaz Bir Deneyim Yaşayın

elite world hotel masaj

Elite World Hotels & Resorts bünyesinde hizmet veren Fit Life SPA & Health Center, kaliteli ve güvenilir hizmet anlayışıyla sizleri bekliyor. İşinde uzman kadrosuyla tüm ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayarak size unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Siz de Thai masajı deneyimini konforlu ve hijyenik bir ortamda yaşamak isterseniz Elite World Hotels & Resorts'u tercih edebilirsiniz. Otelin masaj terapisi dışında sunduğu diğer imkânlardan da yararlanabilirsiniz. Masajdan sonra otelin kendi mutfağında hazırlanan leziz menüleri tadabilir, soğuk ya da sıcak içecekleri deneyebilirsiniz. Otelin geniş ve ferah odalarında konaklayarak dinlenebilirsiniz.

Thai masajıyla rahatlamak ve daha birçok olanaktan yararlanmak için Elite World Hotels & Resorts ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: