BLOG

BLOG

FRANSA'DA MUTLAKA GÖRMENİZ GEREKEN 9 YER


Fransa, kuzeyde Manş Denizi ve Kuzey Denizi, güneyde Akdeniz, doğuda Ren Nehri ve batıda Atlas Okyanusu'na kadar yayılır. Ülke nüfusu 65 milyondur ve her yıl ülkeyi 82 milyon aşkın turist ziyaret eder. Fransa deyince hepimizin aklına Paris gelir fakat, Fransa bundan çok daha fazlasıdır. 427 şehrin bulunduğu ülkede, 32 farklı yer UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alır. Avrupa'nın Almanya'dan sonra ikinci en büyük ekonomisi; köklü tarihi, muhteşem mimarisi ve mutfağı ile karış karış gezilmesi ve deneyimlenmesi gereken bir yerdir.  Fransa gezinize başlamadan önce gezilip görülecek yerler için mutlaka “Fransa’da Gezilecek Yerler” listemize göz atın.

 

Marsilya

Marsilya

Avrupa'nın en eski şehirlerinden biri olan ve Fransa'nın güneydoğusunda bulunan Marsilya, muhteşem bir tarihe sahip. Orta Çağ ve Antik Roma mimarisine sıkça rastlayacağınız şehir, muhteşem bir görüntü sunuyor. Eski bir liman kenti olan Marsilya, tam 300 gün boyunca güneşli. Eğer Marsilya'ya giderseniz Cathedrale de la Major'u ziyaret etmeyi unutmayın. Ayrıca şunu da hatırlatmakta fayda var; kentte suç oranı biraz yüksek. Değerli eşyalarınıza dikkat etmenizi öneririz.

 

Toulon

Fransa'nın Akdeniz kıyısında yer alan Toulon, bölgenin üçüncü büyük kentidir. Kent; şarapçılık, balıkçılık açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Fransız donanmasının önemli bir üssü olan Toulon, zamanında Osmanlı donanması tarafından da kullanılmıştır. Ilıman iklime sahip olan kentin muhteşem bir liman hattı vardır.

 

Nantes

Batı Fransa Metropolü olarak adlandırılan Fransız kenti Nantes, Avrupa Yeşil Başkenti unvanına sahip. Kasaba gibi görünse de ciddi bir şehirleşme söz konusu. Sokak aralarındaki tatlı kafelerine oturabilir, botanik bahçesini gezebilirsiniz.

 

Paris

Paris

Yılda 45 milyon ziyaretçiye ulaşan Paris, Fransa'nın en popüler şehirleri arasında yer alıyor. Gezilecek yerler arasında Louvre Müzesi, Eyfel Kulesi, Notre Dame Katedrali, Sacre Coeur Bazilikası, Şanzelize Caddesi, Pompidou Merkezi, Pantheon, Sainthe Chapelle, Orsya Müzesi gibi hem göze hitap eden hem de gezmekten büyük zevk alacağınız onlarca yer bulunuyor. Eğer Fransa'ya gittiyseniz ve ayırmanız gereken bir süre var ise Paris'e 3-4 gün ayırabilirsiniz. Bu tarihi ve güzel mekanlara ek olarak Disneyland'a mutlaka gitmenizi öneririz.

 

Lille

Belçika sınırında bulunan Lille, Flaman mimari dokuları ve çan kuleleriyle ünlüdür. Lille Katedrali, Hospice Comtesse Müzesi, Palais des Beaux - Arts de Lille mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler arasındadır.

 

Arles

Güney Fransa'da yer alan Arles'i ziyaret ettiğiniz zaman kendinizi Orta Çağ'da hissedeceksiniz. Arles genellikle Van Gogh ile anılmaktadır. Çünkü Van Gogh bir süre burada yaşamıştır. Eğer yolunuz Arles’e düşerse, şehir merkezinde bulunan Saint Trophime Kilisesi'ni mutlaka görmelisiniz.

 

Bordeaux

Bordeaux'un M.Ö 300'lü yıllara dayanan bir tarihi var. Kelt kabileleri bu bölgeyi yerleşim yeri olarak belirlemişler. Bu yüzden buraya 'Keltlerin Şehri' denmektedir. Mutlaka görülmesi gerekenler arasında Miroir d'eau bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Borsa Meydanı, Büyük Bordeauz Tiyatrosu, Bordeauz Katedrali mutlaka görülmelidir. Ayrıca Bordeaux mutfağı mutlaka deneyimlenmelidir. Eşsiz tatlara sahiptir ve Bordeaux şarapları ile ünlüdür.

 

Strazburg

Eğer Strazburg'a gideceksiniz bu mutlaka noel zamanı olmalı. Çünkü sokakların enfes görüntüsü sizi büyüleyecektir. Bunun yanı sıra Strazburg UNESCO Dünya Kültür Mirası listesindedir ve muhteşem bir mimariye sahiptir. Onlarca görülecek yerin arasında gotik katedrali ve astrolojik saati görmenizi şiddetle öneririz.

 

Lyon

Marsilya ve Paris arasında Rhone-Alpes bölgesinde kalan Lyon, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunmaktadır. Dar sokakların bulunduğu bölge, muhteşem bir damak zevkine sahiptir. Bu yüzden mutlaka mutfak kültürünü deneyimlemenizi öneririz. Bunun yanı sıra Vieuz Lyon, Notre-Dame de Fourviere Bazilikası, Musee des Beaux Arts de Lyon da mutlaka gezilmesi gerekenler arasında.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: