BLOG

BLOG

TÜM DÜNYANIN HAFIZASINA KAZINMIŞ UNUTULMAZ DÜĞÜNLER


Her insan, hayatındaki en özel günlerden biri olan düğün gününü kusursuz ve unutulmaz kılmak ister. Ama kabul edelim ki söz konusu dünyaca ünlü isimler olunca bu kusursuzluk daha da stresli bir hal alıyor. Ünlü isimler, kendilerine yakışır düğünler yapmak ve tüm dünyanın hafızasına kazınmak için her şeyin en iyisini yapabilen isimlerle çalışmak istiyorlar. Hal böyle olunca da ortaya gerçekten masallardan fırlamış gibi görünen düğünler çıkıyor. Bu yazımızda, kimisi geçmişten kimisi yakın geçmişten tüm dünya tarafından izlenmiş ve konuşulmuş bazı unutulmaz düğünler yer alıyor. Bu düğünler belki de gelin ve damat adaylarına, düğünleriyle ilgili bir parça fikir verebilir... İşte gelmiş geçmiş en efsanevi düğünler!

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Nişan Neden Yapılır?

1. II. Elizabeth ve Yunan Prensi Philip'in Düğünü

1947 yılında Yunan Prensiyle evlenen İngiltere veliahtı Prenses Elizabeth'in gelinliğini Norman Hartnell dikti. Prensesin gelinliğiyle ilgili basına asla bilgi vermeyen terzi, bununla ilgili olarak sürekli tehditler alıyordu. Prensesin duvağının başında bulunan pırlanta taç, büyükannesi Kraliçe Mary'e Victoria tarafından hediye edilen kolyenin pırlantalarından yapılmıştı. Görkemli düğünün ardından çift, şık düğün arabaları ile Londra'yı şenlendirdi.

 

2. Lady Diana ve Prens Charles'ın Düğünü

1977 yılında tanışan çift, bundan 3 sene sonra evlenmeye karar verdi. 1980 yılında yaptıkları efsanevi düğünde Diana, Emanuel Modaevi imzası taşıyan, krem rengi tafta kumaş ve antika dantelden oluşan unutulmaz bir gelinlik giydi. Gelinliğin 7,5 metre uzunluğundaki kuyruğunu taşımak için 4 nedime görevlendirildi. Tüm dünyanın dikkatini çeken nikâh töreni St Paul Katedralinde 3500 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Ardından çift, klasik bir arabayla Buckingham Sarayına döndü.

 

3. Prenses Süreyya ve Şah Pehlevi'nin Düğünü

İran Şahı Pehlevi ile Süreyya, sarayda gerçekleştirilen çok görkemli bir düğünle dünya evine girdi. Prenses Süreyya'nın gelinliği, Christian Dior imzası taşıyordu. Düğün için sarayın tüm odalarına dekoratif soba ve şömineler kuruldu. Nikâhın gerçekleşeceği salon ise binlerce çiçekle kaplandı. Törene 2000 kişi katıldı ve tüm dünya bu görkemli töreni televizyon ekranlarından canlı yayınla izledi.

 

4. Marilyn Monroe ve Arthur Miller'ın Düğünü

Ünlü film aktristi Marilyn Monroe ile ünlü yazar Arthur Miller, sade bir düğünle dünya evine girdiler. Nikâhları bir sinagogda gerçekleşti. Marilyn Monroe bu törende beyaz, üzerine yapışan, diz altı bir elbise ve zarif bir duvak kullandı. Nikâhın ardından beyaz çiçeklerle süslenmiş spor arabalarına binen çift, son dakikada düğünden vazgeçerek kalabalık arasında kayboldu. Balayı için ise Jamaika'ya gittiler.

 

5. John F. Kennedy ve Jacqueline Bouvier'ın Düğünü

ABD'nin 35. başkanı Kennedy, kısa bir süre önce tanıştığı Jacqueline ile 1952 yılında dünya evine girdi. Çiftin düğününde, her detayı ayrı bir tasarımcı ekip hazırladı. Bu yüzden bu özel düğün, yüzyılın unutulmaz düğünlerinden biri oldu. Çiftin nikâh törenine 700 kişi katıldı. Nikâhın ardından ise 1200 kişinin katıldığı şık bir resepsiyon gerçekleştirildi.

 

6. Grace Kelly ve Monaco Prensi Rainier'in Düğünü

Tüm dünyanın hafızasına kazınan düğünlerden biri de bu ünlü çiftin düğünüydü. Yaptıkları görkemli düğüne 3000 nüfuslu Monaco şehrindeki herkesi davet ettiler. Düğün için tam 2500 kişilik ikram ve oturma planı hazırlanmıştı. Halk, bu görkemli düğünde ünlü ikiliye Roll's Royce bir araba armağan etti. Düğünün şık teması ve Grace Kelly'nin unutulmaz gelinliği öylesine dikkat çekiciydi ki, bugün bile üzerine konuşulmaya ve evlenecek çiftler tarafından tercih edilmeye devam ediyor.

 

7. David- Victoria Beckham'ın Düğünü

Ünlü çift, 1990 yılında İrlanda'daki Luttrellstown Kalesi'nde yaptıkları şık bir düğünle evlendi. Düğünde sadece 29 özel davetli vardı. Kalenin muhteşem manzaralı yemek salonunda yapılan düğünün dekoru, pembe güller ve gümüş huş ağacı süslemelerinden oluşuyordu. 60 metre uzunluğunda, çiçekler ve kadife kumaşla süslenmiş bir yürüyüş yoluyla tören yerine giren Victoria Beckham, şık gelinliğiyle göz kamaştırıyordu. 29 kişiyle gerçekleştirilen nikâh töreninin ardından, 230 kişilik bir resepsiyon düzenlendi. Ancak resepsiyonun ilginç bir kuralı vardı: Herkes yalnızca siyah ve beyaz giyinebilirdi. Çift, bu tema için ikinci kez gelinlik ve damatlık değiştirdi. Balayı için ise Fransa'ya gittiler.

 

8. Kate Moss ve Jamie Hince'nin Düğünü

2011 yılında son derece efsanevi bir düğünle dünya evine giren Kate Moss'un düğününde birçok ünlü isim vardı. Ayrıca dünyaca ünlü birçok sanatçı da sahne almak üzere bu törene katılmıştı. Kate Moss'un gelinliğini, John Galliano tasarladı. Moss'un gelinliğinin altına giydiği ayakkabının tabanı, şans getirmesi için kırmızıydı. Nedimesi ise kızı Lila oldu. Moss'un gelinliği o kadar çok beğenildi ki, yıl boyunca en fazla konuşulan gelinliklerden biri oldu.

 

9. Kate Middleton ve Prens William'ın Düğünü

İngiltere Prensi William ile nişanlısı, 2012 yılında yaklaşık 2000 kişinin katıldığı şaşaalı bir düğünle dünya evine girdiler. Çiftin düğününü ise 2 milyar kişi canlı olarak izledi. Kate Middleton'ın çok konuşulan sade gelinliğinin tasarımı Sarah Burton'a aitti. Middleton'ın gelinliği son güne kadar basından saklandı. Düğün günü ise izleyenleri tam anlamıyla büyüledi. Hatta onların düğününün üzerinden yıllar geçmesine rağmen Middleton'ın gelinlik modeli, hala birçok gelin adayı tarafından tercih ediliyor.

 

Elite World Hotels & Resorts; şık mekânları ve eğlenceli konseptleri ile düğün gününüzde mutluluğu ve estetiği sizlere aynı tepside sunuyor. Düğün ve nikâh paketleri hakkında bilgi almak için:

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres Düğün

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı Düğün

Elite World İstanbul Florya Düğün

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: