BLOG

BLOG

KIŞIN EVLENECEKLERE ÖZEL EN ŞIK GELİNLİK VE DAMATLIK MODELLERİ


Çoğu çift, düğün yapmak için yaz aylarını beklese de kış düğünleri de bir o kadar muhteşem. Karın ve serin havanın eşlik ettiği bu düğün konseptine son yıllarda gösterilen ilgi, benzersiz bir şekilde arttı. Kış düğünü yapacak çiftlere özel çeşitli konseptlerde mekanların bulunmasının yanı sıra, bu konsepte uygun çok şık gelinlik ve damatlık modelleri de var. Gelin, bu modelleri hep birlikte inceleyelim.

 

Kış Atmosferine Uygun Gelinlik Modelleri

Gelinlik modelleri oldukça geniş bir skalaya sahip. Ama 2022 yılında özel olarak göze çarpan çeşitli gelinlik modelleri de var tabii ki! Kış düğünü konseptine en uygun gelinlik modelleri ise balon kollu gelinlik, saten uzun kollu gelinlik, pelerin gelinlik ve zamansız gelinlik gibi görünüyor. Gelinlik modellerinin tamamlayıcısı niteliğinde olan gelinlik aksesuarlarını da kış konseptine uygun olarak tercih etmeyi unutmayın!

 

1. Statement (Balon) Kollu Gelinlik Modelleri

balon-kollu-tullu-gelinlik

Kış düğünü konseptine uyan ve soğuk hava şartlarında rahatça giyebileceğiniz şık ve uzun kollu gelinlik modellerinin ilki statement kollu gelinlik modeli. Prenses kollar, kabarık tüller veya dantel detaylarla göz kamaştırabilirsiniz.

 

2. Saten Uzun Kollu Gelinlik Modelleri

Yaz aylarında tül, şifon vb. kumaş türleri yerine kış aylarında saten ya da tafta gibi kumaşlar tercih edilir. Sade ve asil duran saten kumaşın şık ve ihtişamlı dantel ile buluşması ile birlikte tüm konukları kendinize hayran bırakabilirsiniz.

 

3. Pelerin Gelinlik Modelleri

Pelerin Gelinlik Modelleri

Son zamanlarda pelerinli modeller çok fazla tercih edilmeye başlandı. James Bond serisinin No Time To Die filminin prömiyerine katılan Kate Middleton’ın da tercih ettiği pelerin elbisesinden ilham alarak siz de bu yönde bir tercih yapabilirsiniz.

 

4. Zamansız Gelinlik Modelleri

Askılı ve straplez gibi yazlık gelinlikler de kış düğünü konseptinde tercih edilebilir. Ancak gelinliğinize ekstra bir hava katmak için kürklü bolerolar, etoller, ceket ve kabanlar tercih edebilirsiniz. Böylece çekici ve şık bir tarz oluşturarak göz kamaştırabilirsiniz.

 

5. Gelinlik Aksesuarları

Gelinlik Aksesuarları

Kış düğünü konseptine uygun olarak çeşitli şapka ve eldiven modelleri de tercih edilebilir. Aksesuarların yanı sıra kış konseptine uyum sağlayacak ayakkabı modelleri ile gelinliğinizi tamamlayabilirsiniz.

Bu sayede hem sıra dışı hem de şık bir gelin olabilirsiniz.

 

Kış Atmosferine Uygun Damatlık Modelleri

Düğünün nerede yapıldığına uygun olarak renk, kumaş türü, takım elbise veya smokin tercih edebilirsiniz. Kış düğünü konseptine uygun olarak da damatlık için aksesuarlara göz atabilirsiniz.

 

1. Renk Tercihine Göre Damatlık Modeli

Renk Tercihine Göre Damatlık Modeli

Kış aylarında genellikle koyu tonlarda damatlıklar tercih edilir. Koyu lacivert, siyah, kahve veya koyu yeşil tonları uygun olacaktır.

 

2. Kumaş Türüne Göre Damatlık

Kumaş Türüne Göre Damatlık

Hafif ve ince kumaşlar, genelde yaz aylarında serin tutmak için seçilen kumaş türleri arasında yer alır. Bunun yerine kış aylarında çoğunlukla kadife ve ipek kumaş türleri tercih edilir.

 

3. Smokin Damatlık

Şık otel mekanlarının vazgeçilmez parçası elbette smokinler. Yaka ve düğme dizilimine göre çok farklı çeşitlerde smokin modelleri bulunur.

Şal yaka smokinde dikkat çeken nokta, yaka kısmının saten olması. Spor bir görünüm elde etmek isteyenler tarafından tercih edilebilir.

Kırlangıç yaka smokin modelinde ceketin yakası yukarı doğru kesik bir şekilde gelir. Şık bir görünüm elde etmek için tercih edilebilir.

 

Tek düğmeli smokinlerde ise genellikle şal yaka kullanılır.

Çift düğmeli smokin modeller ise kruvaze smokin olarak adlandırılır. Kruvaze smokin modellerinde ceketin yanları üst üste gelecek şekilde tasarlanır. Tek düğme modeline göre daha klasik bir görüntü elde etmek için tercih edilebilir. Smokinde ceketler kadar pantolon tercihi de oldukça önemli. Bir smokinin pantolonu asla ayakkabının üzerinde dökümlü bir görünüme sebep olmamalı.

 

4. Damatlık Aksesuarları

Damatlık Aksesuarları

Mekana, renge ve konsepte göre çeşitlilik gösteren damatlık aksesuarları; papyon, kuşak, kravat ve çiçek vb. olabilir. Yaka çiçeği çoğunlukla kır düğünlerinde tercih edilirken papyon ve kuşak ise smokinlerin vazgeçilmez tamamlayıcıları arasında yer alır.

 

Düğün Keyfinizi Elite World Hotels & Resorts'te Taçlandırın!

Elite World Sapanca Düğün

Düğünün tadını en sevdiklerinizle birlikte konforlu ve şık bir ortamda geçirmek isteyenlerdenseniz, Elite World Hotel tam size göre. Tercih ettiğiniz kış düğünü konseptine uyum sağlayacak gelinlik ve damatlık ile Elite World Hotels & Resorts ister açık havada, isterseniz balo salonunda düğününüzü yapabilirsiniz. İstanbul'dan Van'a, Sapanca'dan Marmaris'e Türkiye'nin en güzel noktalarında yer alan Elite World Hotels & Resorts konfor dolu odalarında harika bir konaklama deneyimi yaşayabilir ve organizasyon alanlarında unutulmaz bir düğüne imza atabilirsiniz.

 

Elite World; şık mekânları ve eğlenceli konseptleri ile düğün gününüzde mutluluğu ve estetiği sizlere aynı tepside sunuyor. Düğün ve nikâh paketleri hakkında bilgi almak için:

ELITE WORLD Grand İstanbul Basın Ekspres Düğün

ELITE WORLD Grand İstanbul Küçükyalı Düğün

ELITE WORLD İstanbul Florya Düğün

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: