BLOG

BLOG

DÜĞÜN DANSINIZIN UNUTULMAZ OLMASINI İSTER MİSİNİZ?


Düğünlerin en heyecan verici bölümü gelin ve damadın yaptığı ilk danstır. Peki, konuklarınızı bu özel günde unutamayacakları bir dans ile şaşırtmak ister misiniz? Bunun için profesyonel dansçı olmanız ya da dansı çok sevmeniz gerekmiyor. Son yıllarda özellikle Avrupa ülkelerinde başlayan ve Türkiye’de de yaygınlaşan hareketli dans furyasına siz de eşlik edebilirsiniz!

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Nişan Neden Yapılır?

Unutulmaz Bir Düğün Dansı İçin Ne Gerekir?

Eğer düğün dansınızın unutulmaz olmasını istiyorsanız güzel bir koreografi çalışmanız gerekiyor. Gelinin ve damadın figürlerinin uyumlu olması da oldukça önemli. Çiftlerin düğün öncesinde, yapacakları dansı çalışmaları gerekiyor. Haftada bir defa dans provası yapmaları figürleri unutmamaları için oldukça önemli. Aynı zamanda gelin ve damat adayının düğünden 5-6 saat önce de mutlaka prova yapılması öneriliyor.

Düğünden hemen önce prova yapılması pek önerilmiyor. Çünkü çiftler heyecan nedeniyle provada dans figürlerini kaçırabilir ya da karıştırabilir.

 

Düğün Dansını Nasıl Çalışmak Gerekir?

Öncelikle nasıl bir dans istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Slow danslar son dönemde demode hale gelmeye başlasa da tango, tüm romantik rüzgarıyla halen çiftlerin gözdesi… Eğer romantik bir dans ile konuklarınızı karşılamak istiyorsanız tango tercih edebilirsiniz.

Hareketli bir dans isteyenler için seçenekler çok daha fazla. Salsa, Rumba, Ça Ça en çok tercih edilen düğün dansı seçenekleri oluyor. Gayet eğlenceli bir görüntü ortaya çıkıyor ve konuklar da en az gelin ve damat kadar eğleniyor. Bu nedenle hareketli figürleri içeren eğlenceli danslar çok daha fazla tercih ediliyor.

Dans türüne karar verdikten sonra internet üzerinden videolar izleyerek çalışma yapabilirsiniz. Kendi koreografinizi kendiniz belirleyebilir ve tamamen çift olarak sizi anlatan bir dans sergileyebilirsiniz. Bu konuda profesyonel yardım da alabilirsiniz. Dans kurslarına kısa bir süre devam etmeniz, düğününüzde harika bir şov yapmanızı sağlar. Eğer kursa katılacak zamanınız yoksa özel ders de alabilirsiniz. Çok sayıda çift özel ders almayı tercih ediyor.

 

Düğün Öncesinde Özel Dans Dersi Alınmalı mı?

Özel ders almanız, kendi koreografinizi hazırlama noktasında da faydalı olabilir. Dans öğretmenleri çiftlerin uyumunu ve seçtikleri müziği dikkate alarak onlar için özel bir koreografi hazırlanmasına yardımcı olabiliyor. Bu sayede hafızalarda yer edinen, unutulmayacak bir dans şovuna imza atabilirsiniz.

 

Düğün Dansı İçin Nasıl Bir Müzik Tercih Edilmeli?

Seçtiğiniz parçanın uzunluğu 3 dakikadan daha az olmasın! Uzun süre zaman ayırarak hazırlandığınız dansın davetlileriniz tarafından doyasıya seyredilmesi keyfini tüm konuklarınıza yaşatın. Seçtiğiniz parçanın yapacağınız dansa uygun olması elbette dikkat edilmesi gereken bir diğer husus.

Bu anları kaydetmeyi sakın unutmayın. Dansa başlamadan önce fotoğraf ve video çekimi yapacak olan görevlilerin hazır olduğundan emin olmalısınız. Davetlilerin karşısına çıktığınız andan son ana dek kayıt yapılmasını sağlayın. Böylece yaşamınız boyunca asla unutmayacağınız bir anınızı ölümsüzleştirmiş olacaksınız.

 

Gelinlik ve Saç Modeli Dansa Uygun mu?

Hafif ritimli danslarda gelinler pek zorlanmıyor. Ancak söz konusu hareketli danslar olduğunda, gelin saçı bozulabiliyor veya gelinlik hareket etmeyi zorlaştırabiliyor. Bu nedenle seçilen dansa uygun bir gelin saçı ve gelinlik modelinin tercih edilmesinde fayda var. Bu konuda kuaförünüze nasıl bir dans yapacağınızı ve dans koreografinizi hazırlayan kişiye de nasıl bir gelinlik giyeceğinizi mutlaka belirtin.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: