BLOG

BLOG

DOĞA KAÇAMAĞI İÇİN AĞVA'DA YAPABİLECEĞİNİZ 6 AKTİVİTE


Ağva, İstanbul'a olan yakınlığı nedeniyle, özellikle İstanbullular tarafından sıkça ziyaret edilen benzersiz güzelliklere sahip bir yerdir. Bu cennetten köşe, yeşil ormanları, mavi nehirleri ve Karadeniz kıyıları ile, ziyaretçilerine harika dakikalar yaşama olanağı sunuyor. Peki Ağva'da bir gün nasıl geçer, hangi aktiviteler yapılabilir? Bu konuda Ağva'nın küçük bir yer olmasına aldırış etmeyin; çünkü aslında size birçok aktivite seçeneği sunuyor. İşte doğa kaçamağı için Ağva'da yapabileceğiniz ve sonuna kadar keyif alacağınız 6 aktivite…

1.Köy kahvaltısı

İstanbul'a yakınlığıyla doğa kaçamaklarının vazgeçilmezlerinden olan Ağva, günübirlik ya da hafta sonu gezileri için son derece idealdir. Bu şirin yörede nehir kenarında ya da Karadeniz manzaralı birçok kahvaltı mekanı bulunmaktadır. Ağva'daki kahvaltı mekanları, size leziz yöresel besinler ve kahvaltılıklar vaat eder. Sıcacık köy ekmeği, taze meyve reçelleri, portakal suları, dalından koparılmış domates ve salatalıklar, kaymak ve bal... Saymakla bitmeyecek kadar fazla lezzet! Tüm bunlar ile güne enerjik bir şekilde başlayabilir, doğanın tadını muhteşem bir şekilde çıkarabilirsiniz.

 

2. Tarihi geziler

Bu şirin yöre, size sadece lezzetli bir kahvaltı ve doğal ürünler sunmuyor. Aynı zamanda içindeki köyleri ve bitişiğindeki Şile'yle gezilecek birçok yer vaat ediyor. Ağva'da gezebileceğiniz Aşıklar Yolu, Göksu ve Yeşilçay, Kerpe, Kilimli Koyu, Kadırga Koyu, Saklıgöl gibi birçok yer bulunuyor. Eğer bunlar size yetmezse Şile'deki Ocaklı Kale, Sarıkavak Kalesi, Ağlayankaya, Mağaralar, Onbir Göller gibi tarihi ve doğal güzellikleri gezmeye devam edebilirsiniz.

 

3. Deniz, kum, güneş

Ağva'da harika bir kahvaltı yaptınız, gezilecek yerlerin tamamını gördünüz ve haliyle de çok yoruldunuz... Harika! Demek ki artık dinlenme vakti! Plaj çantanızı hazırladığınız gibi sakin Ağva plajlarına! Ağva plajları sakinliği, sessizliği ve temizliğiyle, sizi karşılamak için orada öylece bekliyor. Dilerseniz bu plajlarda kamp bile yapabiliyorsunuz. Ağva plajı, Kilimli, Sahilköy plajı, Kumbaba, Kabakoz gibi plajlar; bu bölgedeki en popüler plajlardan. Bir yandan denizin tadını çıkarırken diğer yandan da kano, balık tutmak, trekking, piknik gibi aktiviteleri de programınıza ekleyebilirsiniz.

 

4. Sahilde balık keyfi

Günün yorgunluğunu atmak için yapabileceğiniz en keyifli aktivitelerden biri de, Ağva sahilinde bulunan balıkçılarda leziz bir balık yemek. Alabalık, turna, lüfer, tekir, palamut, çinekop; bu restoranlarda keyifle yiyebileceğiniz balık çeşitlerinden sadece birkaçı. Dilerseniz bu leziz balıklardan yerken, bir yandan da yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.

 

5. Gece eğlencesi

Ağva'da sizin eğlence anlayışınıza hitap edebilecek birçok mekan bulunuyor. İsterseniz geceyi publarda geçirebilir veya çay bahçelerinde yıldızları izleyebilirsiniz. Ya da kumsalda uzanarak içkinizi yudumlayabilirsiniz. Hatta canlı müzik etkinlikleri olan restoranlara gidip müziğin tadını da çıkarabilirsiniz.

 

6. Nehir manzaralı konaklama

Ağva'yı gezginler için cazip kılan en önemli nedenlerden birisi de hiç şüphesiz Göksu ile Yeşilçay kenarındaki sempatik konaklama tesisleri. Bu tesislerde sauna, açık havuz, şömineli odalar gibi birçok cazip seçenek bulunuyor. Bütçenize en uygun konaklama tesisini seçtikten sonra; bahçedeki hamaklarda kitap okuyabilir, gün batımını ve yıldızları açık havada izleyebilir, açık havuzlarda eğlenebilir ve nehir manzaralı balkonunuzda dinlenebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: