BLOG

BLOG

UCUZA SEYAHAT EDEBİLECEĞİNİZ 8 ŞEHİR


Yurt dışı seyahati, doğal olarak insanı biraz düşündürüyor. Çünkü bu tatil planı için ne yazık ki birçok masraf söz konusu. Vize masrafları, uçak bileti, konaklama vs. derken, işler bir hayli karmaşıklaşıyor. Ama üzülmeyin! Tüm bu üzücü gerçeklere rağmen, aslında çok para harcamadan da yapabileceğiniz yurt dışı seyahatleri bulunuyor. Mesafe olarak bize çok uzak olmayan bu güzel şehirler, hem çok uygun hem de size harika bir tatil deneyimi vaat ediyor. İşte ucuza seyahat edebileceğiniz cebinize dost 8 harika şehir!

 

1. Sofya- Bulgaristan

Sofya


Bulgaristan, gezmek için en ucuz ülkelerden birisi. Çünkü fantastik yapılarla dolu bu güzel ülkede, her şey çok ucuz. Kullandıkları para birimi olan leva, ortalama 2,29 TL'ye denk geliyor. Bulgaristan'daki otellerde konaklama ücretleri oldukça uygun. Ulaşım ve yemek ihtiyaçları da aynı şekilde. Konum itibariyle komşumuz olduğu için de bu güzel ülkeye seyahat etmeyi en ucuz yollarla halledebilirsiniz. Daha ne olsun ki?

 

2. Krakow- Polonya

Polonya da Avrupa'da seyahat edilebilecek en ucuz ülkeler listesinde ilk sıralarda yer alıyor. Krakow şehri ise mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Zaten "Polonya'nın kalbi" olarak nitelendirilmesi de boşuna değil. Çünkü Krakow, ülkenin yüzlerce yıl boyunca bilim, kültür ve sanat merkezi olarak kullanılmış. Polonya'nın para birimi olan zloty, yaklaşık 1.0469 TL ediyor. Ülkede; konaklama, ulaşım ve yemek ücretleri oldukça uygun. Bu yüzden ucuza seyahat etmek istiyorsanız, Krakow ilk düşünmeniz gereken seçeneklerden biri. 

 

3. Belgrad- Sırbistan

Belgrad

Sırbistan, mutlaka gezilmesi gereken şehirlerden birisi. Ancak 90'lı yıllardan beri yaşadığı sorunlar yüzünden turistler tarafından fazla rağbet görmüyor. Sırbistan'ın para birimi olan dinar, yaklaşık olarak 0.0373 TL ediyor. Belgrad gibi bir yerde düşük bütçeli bir tatil yapmak istiyorsanız, günlük olarak konaklama dahil en fazla 90 TL'ye günü geçirebilirsiniz. Sanıyoruz bu da gerçek anlamda ucuz bir seyahat anlamına geliyor.

 

4. Zagreb- Hırvatistan

Zagreb

Hırvatistan hem ucuz hem de çok güzel bir ülke. Zagreb de ucuza seyahat edebilecek şehirler arasında, ilk sıralarda yer alıyor. Bu güzel şehirde; gün içinde 100 TL harcayarak konaklama, yemek, ulaşım, eğlence gibi ihtiyaçlarınızın tamamını karşılayabilirsiniz. Bu nedenle, Avrupa şehirleri arasında en ucuza seyahat edebileceğiz şehirlerden biri olan Zagreb, ilk değerlendirmeniz gereken seçenekler arasında yer alıyor. 

 

5. Vilnius- Litvanya

Vilnius, tarihi açıdan mutlaka görülmesi gereken Litvanya şehirlerinden bir tanesi. Yaklaşık 2,5 saat süren bir uçuşla bu güzel şehre gitmeniz mümkün. Tahmin edeceğiniz gibi Vilnius'un fiyatları da çok uygun. Gün içinde her şey dahil en fazla 120 TL harcayarak burada tatil yapmanız mümkün. Üstelik tatilinizin son derece tatmin edici olacağı da kesin.

 

6. Budapeşte- Macaristan

Budapeşte

Budapeşte, hiç şüphesiz Doğu Avrupa'nın en güzel şehirlerinden biri. Ayrıca fiyatları da son derece uygun. Bu yüzden Doğu Avrupa ülkelerinden birini ziyaret etmek istiyorsanız, Macaristan ilk durağınız olmalı. Budapeşte ise size zaten harika bir turistik tatil deneyimi vaat ediyor. 

 

7. Kiev- Ukrayna

Avrupa'nın en ucuz şehirlerinden biri olan Kiev, hem gece hayatıyla hem de doğal ve tarihi güzellikleriyle mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Kiev, kötüye giden Ukrayna ekonomisi nedeniyle oldukça ucuz bir şehir. Bu yüzden de günde sadece 100 TL harcayarak konaklamanız ve yiyip içmeniz mümkün. 

 

8. Cesky Krumlov- Çek Cumhuriyeti

Çek Cumhuriyeti deyince akla ilk gelen şehir Prag olsa da, Cesky Krumlov da mutlaka görülmesi gereken şehirlerden birisi. Üstelik bu güzel şehir Prag'a göre çok daha ucuz. Konaklama, yemek, ulaşım gibi ihtiyaçlarınız için kendinize günde 100 TL ayırmanız yeterli. Üstelik Cesky Krumlov, görülmesi gereken pek çok güzelliğe de sahip. 

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: