BLOG

BLOG

DÜZENLİ EGZERSİZ VE KİLO KONTROLÜNÜN SAĞLIĞINIZDA YARATACAĞI 8 MÜKEMMEL ETKİ


Düzenli olarak spor yapmanın ve kilo kontrolünün, sağlığımıza onlarca faydası vardır. Bunlar arasında kas inşası, sosyal ortamlarda aktiflik, iyi bir kalp ve damar sağlığı, ağrı ve sızıların azalması, cildin güzelleşmesi, hatta ve hatta beyin fonksiyonlarının artması vardır. Bunlardan herhangi bir tanesi amacınız olsun veya olmasın, egzersiz yapmanın ve kilo kontrolü sağlamanın faydaları bu saydıklarımızdan çok daha fazla. İşte bilinçli ve düzenli şekilde egzersiz yapmanın ve kilo kontrolünü elden bırakmamanın vücudunuza sağlayacağı faydalar… 

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  En İyi YouTube Egzersiz Kanalları

Stresiniz azalır 

stres azalir

İyi bir kiloda olmak ve bununla birlikte egzersiz yapmak, mental ve fiziksel stresinizi kontrol altında tutmak için muhteşem yöntemlerdir. Egzersiz yaptığınızda norepinefrin adı verilen kimyasal, strese direkt olarak yanıt verir. Ve bu şekilde vücut, hem fiziksel hem de zihinsel olarak stres ile başa çıkar.
 

Sağlıklı bir cildiniz olur 
 

Dengeli beslendiğinizde ve düzenli egzersiz yaptığınızda, parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olursunuz. Bunun nedeni, kan akışını yavaşlatacak besinlerin tüketilmemesi ve egzersiz ile kan akış hızının artmasıdır. Bu yüzden bu iki unsur, cildinizin sağlıklı görünmesini sağlar.
 

Mutlu ve ilgili hissedersiniz 

mutlu hissedersiniz

Egzersiz yaptığımız zaman, vücudumuz bir süre sonra endorfin hormonunu salgılamaya başlar. Bu hormon, “mutluluk hormonu” olarak da adlandırılmaktadır. Bu hormon kendinizi mutlu hissetmenizi ve rahatlamanızı sağlar. Durgunluğu, gerginliği, stresi ve daha birçok durumu ortadan kaldırır.

 

Hastalanma riskiniz azalır 

Sağlıklı bir kiloda olmanız ve egzersiz yapmanız, hastalık riskinizi direkt olarak etkiler. Fark ederseniz, kilolu olan ve egzersiz yapmayan kişilerde birçok kronik hastalık görülmektedir. Hareketsizlik ile diyabet, yüksek tansiyon gibi birçok hastalık meydana gelebilir. Dengeli bir kilo ve düzenli egzersiz ise bu risk gruplarını önemli ölçüde ortadan kaldırmaktadır.

 

Sağlıklı ve düzenli uyursunuz 

Egzersiz yapmak sizi yorar ve bu şekilde sağlıklı, aynı zamanda düzenli uyursunuz Ayrıca yatakta geçirilen kalitesiz ve uzun zamanları ortadan kaldırarak dinç bir şekilde güne başlarsınız. 

 

Enerjiniz ve dayanıklılığınız yükselir 

yuksek enerji

 

Düzenli olarak egzersiz yapmanız durumunda dayanıklılığınız ve aynı zamanda kas gücünüz artacaktır. Kalp atış hızınız dengelenerek enerjiniz yükselecektir. Bunun yanı sıra, kilo kontrolü ile yorgunluk hissiniz tamamen ortadan kalkacak, bu durum egzersizler ile desteklenecektir. 

 

Kemikleriniz güçlenir 

Dans, tenis, merdiven inme-çıkma, koşu, yürüyüş gibi egzersiz ve spor türleri, osteoporoz gibi kemik hastalıklarının gelişme riskini önemli ölçüde azaltmaktadır. Yani, egzersizin kemik yapısını güçlendirdiğini ve korunmasına yardımcı olduğunu söyleyebiliriz.   
 

Bunların yanı sıra…

Kilo kontrolünün ve egzersiz yapmanın daha birçok faydası vardır; kas kütlemiz ve esnekliğimiz artar, postürümüz düzelir, hayat kalitemiz artar, kararlı bir halimiz olur, kendimize güveniriz, eğer anksiyete problemimiz varsa bu durum azalır, beynimizi daha iyi kullanırız, sigarayı kolay bir şekilde bırakırız, kalbin ve akciğerin fonksiyonu artar, çevikliğimiz ve kendimize olan saygımız artar.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: