BLOG

BLOG

MASAJIN KENDİNİZİ İYİ HİSSETMENİZİ SAĞLAYACAK ETKİLERİ


 

Masaj kelimesi, Arapçada dokunma anlamına gelen "mass" ve Yunancada yoğurma anlamına gelen "massein" kelimelerinden türemiştir. Masaj; deri, kaslar, iç organlar, metabolizma, dolaşım, lenf sistemlerinin çeşitli ovma teknikleriyle tedavi amacıyla uyarılmasını sağlama yöntemidir. Yani sanılanın aksine yalnızca keyif ve lüks değil; ihtiyaç ve tıbbi tedavi amacıyla gerçekleştirilir. Masaj ile yumuşak dokular uyarılır, bu da vücutta fizyolojik ve psikolojik anlamda olumlu etkiler yaratır. Ayrıca vücut yüzeyinde de bir bakım ve rahatlama sağlanır. Bu yazımızda, faydaları saymakla bitmeyen masajın kendinizi iyi hissetmenize sebep olacak etkilerine yer vereceğiz. İşte masajı bir ihtiyaç olarak görmeniz gerektiğini söyleyen o olumlu etkiler:

1. Masaj sırasında kan dolaşımı artar; bu da pek çok rahatsızlığın kendiliğinden iyileşmesini sağlar.

Masaj sırasında artan kan dolaşımı, insan vücudu için son derece yararlıdır. Çünkü artan kan dolaşımı sayesinde doku ve organlara taşınan kan, buna bağlı olarak da taşınan oksijen çoğalmaktadır. Bu durum hem pek çok rahatsızlığın iyileşmesine hem de vücudun zararlı maddeleri daha az üretmesine yardımcı olmaktadır.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  Saunanın Faydaları Nelerdir?

2. Masaj, lenf dolaşımını düzenler ve vücutta detoks etkisi yaratır.

Masaj sırasında belirli bölgelere yapılan bası sayesinde, lenf dolaşımı düzenlenir. Bu da dokularda biriken zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur. Cilt altında biriken ödem ve toksik maddeler, masaj yardımıyla o bölgeden uzaklaştırılırlar. Bu yönüyle masaj, vücutta detoks etkisi yaratmaktadır.

 

3. Masaj, belirli hormonların salınımını arttırır.

Masaj, uzmanlar tarafından yapıldığında bilinçli bir şekilde vücuda uygulanan bası yoluyla; vücuttaki bazı hormonların salınımını arttırır. Bu da çeşitli rahatsızlıkların iyileşmesine yardımcı olur. Çünkü bu salınımı artan hormonlar, rahatsızlığın olduğu organda düzenleyici bir etkiye sahiptir. Bu da çeşitli hastalıkların tedavisi anlamına gelmektedir.

 

4. Masaj, kaslardaki gerginliği belirgin bir şekilde azaltır.

Masaj, kasların arasında yer alan ve lenf damarlarında bulunan sıvının akışkanlığını kolaylaştırır. Ayrıca aşırı gergin olan kasların gerginliğini azalttığı, yapılan araştırmalarla da kanıtlanmıştır. Stres, çeşitli hastalıklar gibi farklı nedenlerle gerginleşen kaslar, vücutta ağrıya neden olduğu için; masaj kasların gerginliğini azaltarak kişinin belirgin şekilde iyi hissetmesini sağlar.

 

5. Masaj, yorgunluğun giderilmesine ve motivasyonun artmasına yardımcı olur.

Masaj, son derece sağlıklı bir yöntemdir. Bu yüzden kişinin yorgunluğunu ve gerginliğini alır; iş yapma isteksizliği, olumsuz düşünceler gibi birçok psikolojik semptomun ortadan kalkmasına yardımcı olur.

 

6. Masaj, tek bir bölgeden başlayarak tüm vücutta olumlu fizyolojik etkiler yaratır.

Masaj damarların ve sinirlerin uyarılmasını sağlayarak hücresel faaliyetleri arttırır. Dokuların beslenmesini ve daha fazla oksijenle zenginleşmesini sağlar. Metabolik atıkların daha hızlı bir şekilde dokulardan uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Deri gerginliğini ve parlaklığını arttırır. Tüm bu fizyolojik etkiler sayesinde, insan vücudunu yatıştırır ve huzur veren bir etki yaratır.

Masajın kendinizi iyi hissetmenize sebep olacak tüm bu olumlu etkilerini en iyi şekliyle yaşayabilmek için, mutlaka alanında uzman terapistlerle çalışmalısınız. İstanbul'da 5 ayrı noktada bulunan otellerimizden herhangi birini ziyaret ederek, Fit Life Spa & Health Center'da bulunan masaj hizmetlerimizden dilediğinizi alabilirsiniz. Merkezlerimizde bulunan Aroma Terapi Masajı, Shiatsu Masajı, Fit Life Spor Masajı, Refleksoloji, Thai Masajı, Sıcak Volkanik Taş Terapisi, Geleneksel Bali Masajı, Senkronize Bali Masajı (4 el) ve Kese & Köpük Masajı uygulamalarının tamamı, yukarıda belirttiğimiz olumlu etkileri en keyifli haliyle yaşamanızı sağlayacak.

 

Elite World Hotels & Resorts bünyesinde bulunan Fit Life Spa & Health Center'lar zengin ekipmanları ve uzman ekibiyle size sağlıklı ve verimli bir spor deneyimi sunuyor. Bilgi almak için sitemizi ziyaret edin:

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı - Fit Life Spa & Health Center

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres - Fit Life Spa & Health Center

Elite World İstanbul Florya - Fit Life Spa & Health Center 

Elite World İstanbul Taksim - Fit Life Spa & Health Center

Elite World Grand Sapanca - Fit Life Spa & Health Center

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Fit Life SPA Health Centerda Yaza Hazırlanın

Hemen Şimdi Yogaya Başlamak İçin 10 Sebep

Holistik Masaj Nedir ? Holistik Masaj Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kese ve Köpük Masajı Nedir ? Nasıl Uygulanır ?

Sıcak Taş İşe Yapılan Masajın Faydaları