BLOG

BLOG

KÜÇÜK BİR HAFTA SONU KAÇAMAĞI İÇİN YANINIZA ALABİLECEĞİNİZ 6 İŞLEVSEL EŞYA


Çalışan insanlar olarak ne yazık ki her zaman uzun tatillere çıkamıyoruz. Hatta hazır yaz biterken, birçoğumuz için o uzun tatillerin önümüzdeki sezona kaldığını söylesek, çok da acımasız olmayız sanıyoruz. Ama üzülmeyin, küçük hafta sonu kaçamakları her zaman bizimle ve bazen en uzun tatillerden çok daha keyifli geçiyor!

Hafta sonu kaçamakları, insanı öylesine yeniliyor ki, ne kadar gezerseniz gezin yorulmuyorsunuz ve yeni haftaya enerjik bir şekilde başlıyorsunuz. Çünkü bu kaçamaklar sırasında bedeniniz ne kadar yorulursa yorulsun, zihniniz de bir o kadar tazeleniyor. Bu da insana tertemiz bir enerji veriyor.

Peki küçük bir hafta sonu kaçamağı için valiz hazırlarken acaba yanımıza neler almamız gerekiyor? Mini bir tatil için valiz hazırlığına saatler harcamak yersiz. Yanımıza bir sürü gereksiz eşya almak ise daha da yersiz! Bu yüzden özellikle küçük kaçamaklarda kullanabileceğiniz işlevsel seyahat aksesuarlarından haberdar olmanızda fayda var. İşte valinizde bulundurmanız gereken o işlevsel eşyalardan bazıları.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Balayı Valizinde Olması Gerekenler

1. Seyahat kiti

Kısa bir tatil için yanınıza, geneli büyük ebatlarda olan kişisel bakım eşyalarınızı almak istemezsiniz herhalde, değil mi? Boşu boşuna onları kendinize yük etmenize gerek yok. Ama şampuanınız, duş jeliniz, deodorantınız, nemlendiriciniz olmadan da olmaz. O zaman içinde tüm bunların mini boylarının bulunduğu bir seyahat kiti tam size göre! Kozmetik mağazalarında hazır şekilde bu kitlerden bulabilirsiniz. Ya da yine kozmetik mağazalarından alabileceğiniz küçük şişeleri de kişisel bakım eşyalarınızı içine doldurmak için kullanabilirsiniz! Seyahat kiti sayesinde, zaten küçük olan bavulunuzu boşuna daraltmamış olacaksınız. Bu sayede diğer eşyalarınıza da yer kalacak.

 

2. Şipşak fotoğraf makinesi

Artık tüm fotoğraflarımızı akıllı telefonlarımızla çektiğimiz için, elimizde genelde somut hatıralarımız olamıyor. Çünkü nasılsa telefonda var diyerek, fotoğraflarımızı bastırma gereği duymuyoruz. Ama ne olursa olsun hiçbir şey basılı fotoğrafın yerini tutmuyor! Bu yüzden hafta sonu kaçamağınız için, son zamanlarda çok popüler olan şipşak fotoğraf makinelerinden bir tane almayı unutmayın. Bu sayede anı "anında" yakalayacak ve tatilden elinizdeki muhteşem hatıralarla döneceksiniz. 

 

3. Kulaklık çoklayıcı

Hafta sonu kaçamağınızda müzik dinlemek için tek bir müzik çalarınız var ama bu tatilde tek başınıza değilsiniz... O zaman geriye iki seçenek kalıyor: Ya sadece siz müzik dinleyeceksiniz ya da kulaklık çiftinizden bir tanesini partnerinize vererek daha konforsuz bir şekilde birlikte müzik dinleyeceksiniz. İkisinin de kulağa pek hoş geldiği söylenemez! Oysa yanınıza alacağınız bir kulaklık çoklayıcı sayesinde, aynı müzik çalardan aynı anda müzik dinleyebilir, anın tadını birlikte çıkarabilirsiniz. Bu yüzden hafta sonu kaçamağı bile olsa müziksiz olmaz diyerek; bir tane kulaklık çoklayıcı edinmeyi unutmayın.

 

4. Gizli bölmeli kemer

Adı üstünde, hafta sonu kaçamağı. Yanınıza büyük cüzdanlar, çeşit çeşit çantalar alma şansınız yok. Ayrıca buna gerek de yok. Zaten zamanınız kısıtlı, bu zamanı da en hafif haliyle geçirmeniz sizin yararınıza olacak. Gizli bölmeli bir kemer sayesinde, gün içinde küçük gezintilere çıkarken yanınıza çanta almanıza bile gerek kalmayabilir. Çünkü içindeki gizli bölmeye paranızı koyabilirsiniz. Ayrıca böylesi çok daha güvenlidir ve tatilde keyifsiz bir hırsızlık olayı yaşama riskinizi tamamen ortadan kaldırır. 

 

5. Kablo düzenleyici

Sonunda karışan kablolara bir çözüm bulunmuş! Seyahat çantanızda yanınıza alacağınız elektronikler ne kadar az yer kaplarsa sizin için o kadar iyi. E tatil ne kadar kısa olursa olsun yanınıza şarj aletleri, kulaklıklar gibi bir sürü kablo içeren elektronik eşya almak durumundasınız. İşte basit bir kablo düzenleyici ile tüm bu elektronik kablolarını düzenleyebilir; ayrıca istediğinizde onlara kolayca ulaşabilirsiniz. Bu yüzden yanınıza bir tane basit kablo düzenleyici çanta almayı unutmayın deriz. 

 

6. İşlevsel bir sırt çantası

Hafta sonu kaçamağı için yanınıza küçük bir bavul alacaksınız. İşte bu bavulun içine sığdırabileceğiniz boyutta işlevsel bir sırt çantası koymanız da, işinizi büyük ölçüde kolaylaştıracaktır. Önünde cepleri olan; yanınızda taşımanız gereken nüfus kağıdı, pasaport vs. gibi olmazsa olmazları kolayca içine yerleştirebileceğiniz; ayrıca istediğinizde bunlara kolayca ulaşabileceğiniz bir çantadan söz ediyoruz. Bu çanta sayesinde mini tatilinizde bir kez bile çanta değiştirmenize gerek kalmayabilir. Bu nedenle, yanınıza işlevsel bir sırt çantası almayı kesinlikle unutmayın.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: