BLOG

BLOG

KENDİNİZİ DAHA MUTLU HİSSETMENİZİ SAĞLAYACAK 8 YAŞAM FELSEFESİ


Kendinizi Daha Mutlu Hissetmenizi Sağlayacak 8 Yaşam Felsefesi

İnsan bazen mutsuz bir ruh haline bürünebilir ve umutsuzluğa düşebilir ve negatif duygular, en güzel duyguların gölgelenmesine yeter de artar bile. Bu zamanlarda insanın kendini mutlu hissetmesini sağlayacak bazı şeylere ihtiyacı vardır. Duyguları yönlendirmek ve farklı açılardan bakabilmek bunun için oldukça önemlidir. Sahip olunan şeylerin farkına varabilmek, iyi hissettiren şeyleri rutine bindirmek herkese iyi gelecektir. İşte kendinizi daha mutlu hissetmenizi sağlayacak yaşam felsefeleri.

 

Sadece kendiniz için değil başkaları için de iyilik yapın

Başkaları için bir şeyler yapmak yaşam amacını tazelemektir. Yapacağınız bu eylemlerin ucu bucağı yoktur. Otobüste yolculuk ederken hiç nedensiz yere birisine yer verin, komşunuzun çocuğunu ders çalıştırın, tanımadığınız bir insanla yiyeceğinizi paylaşın. Birisine iyilik yapmanın her iki tarafa da verdiği mutluluk büyüleyicidir.

 

Egonuzu fark edin

Egonuzu fark etmeye çalışın. Fakat ondan korkmayın. Çünkü ego aslında kişinin tam anlamıyla özüdür. Egonuz sizi istemediğiniz düşüncelerin ve duyguların içine sürüklemeye başladıysa, onu daha fazla tanımanın zamanı gelmiştir. Çünkü egonuz sizi beklemediğiniz zamanlarda öfkeye iter. Onu tanıyın ve onu güzellikle buluşturun.

 

Kıyaslamaktan vazgeçin

Kıyaslamaktan bir an önce vazgeçin. Kıyaslamak kişinin enerjisini düşürür ve kendisindeki güzelliklerin farkına varamamasına neden olur. Bu yüzden sadece kendinizle kendinizi kıyaslayın. Biraz önceki siz ve şimdiki siz! Kıyaslarınız ise negatif düşünceler için geçmişe takılarak olmasın. Pozitif şeyler için ileriye bakarak olsun.

 

Kendinizi sevin

Bu felsefe biraz klişeleşmeye başlamış olabilir; fakat bu eylemi herhangi bir insan tam anlamıyla yapmaya başlamadığı sürece, duymaya devam edeceğiz. Çünkü her eylemin başı sevgidir. Eğer siz mutlu olmazsanız ve kendinizi sevmezseniz sevgi pencereniz açmakta zorluk çekebilirsiniz. Bu yüzden kendinizi sevin, mutluluk hemen ardından gelecektir.

 

Hissedin 

Fiziksel ve mental olarak yaptığınız eylemde olun. Telefonla konuşurken koşmayın, sahilde otururken tabletle ilgilenmeyin. Yaptığınız her eylemi en küçük hücrenize kadar hissetmeye çalışın. Çünkü günümüzdeki negatif duyguların temeli, genellikle hissedilmeyerek ve doyuma ulaşılmayarak geçirilen zamanlardan kaynaklanıyor. Güneşe bakın güneş olun, ağaca bakın ağaç olun. Tüm yaşam enerjisini bedeninize, bedeninizi yaşama katın.

 

Ertelemeyin 

Ertelemek insanoğlunun en büyük hastalıklarından birisidir. Bir işi ertelemeye başladıkça mental dengenizi bozmaya başlarsınız. Çünkü ertelenen iş, bir kar topu gibi yuvarlanarak büyümeye başlar. Fakat ertelemeyerek direkt yaptığınız bir iş, zihninizin hafif ve boş olmasını sağlar.

 

Geçmişi ve geleceği düşünmekten vazgeçin

Artık geçmiş ve gelecek kavramını kâğıt üzerinde bırakmanın vakti geldi. Algı olarak tek gerçek zamanın şu anın olduğunu kabullenmemiz gerekiyor. Bunun sebebi ise oldukça basit. Çok az kişi sadece şu anda yaşıyor. Birçoğumuz ya geçmişte yaptığımız hataları düşünerek geçmişte yaşıyoruz ya da gelecekte bizi bekleyen şeylerden korkarak gelecekte yaşıyoruz. Fakat tek gerçek var, o da şu an. Eğer bulunduğumuz anın kıymetini bilebilirsek ve her şeyin doyum noktasına ulaşabilirsek her şey çok daha güzel olabilir.

 

Bazı şeylerin sadece bir araç olduğunu unutmayın

Bazen hayatta bazı şeyleri ileri derecede ciddiye alarak kendimizi negatif duyguların içinde buluruz. Fakat unuttuğumuz bir şey vardır. O da amaçlarımızın insani temellere dayanmasıdır. Ancak bu şekilde, yaşamı tam anlamıyla anlamlandırabiliriz. Örneğin sadece doktor olmak ile doktor olup insanlığa yararlı olmak arasında büyük fark vardır. ‘İnsanlara yararlı olmak’ eylemi bizi gönülden ve sevgiyle hayata bağlayacak amaçlardan birisidir. Amaçlarınızı sağlam temellerin üzerine kurmanız, yaşam enerjinizi arttırarak mutlu olmanızı sağlayacaktır. 

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: