BLOG

BLOG

İstanbul'daki En Güzel Piknik Yerleri


Hala birçoğumuz için yaz aylarının en vazgeçilmez aktivitesi piknik yapmak. İstanbul’da yaşıyor ve alternatif piknik yerleri arıyorsanız size iyi bir haberimiz var! İstanbul’un birbirinden ferah ve güzel piknik alanlarını bu yazımızda sizler için bir araya getirdik. İşte İstanbul’daki en güzel 9 piknik yeri.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  İstanbul'da Gezilecek Sakin Yerler

1. Belgrad Ormanları

Belgrad ormanı

Belgrad Ormanı, içerisindeki 6 kilometrelik yürüyüş ve koşu parkuruyla Avrupa Yakası’nın en çok ziyaret edilen ormanlarından bir tanesi. Ayrıca bu gözde orman, ziyaretçilerine piknik imkanı da sunuyor. Rotanın biraz dışında çıkıldığında karşılaşacağınız gölet ve dereler de manzarasıyla her mevsim ziyaret edenleri büyüleyecek cinsten. Eğer sessizlikten hoşlanıyorsanız Belgrad Ormanı’nı sabah erken saatlerde ziyaret etmenizi öneririz. Sabah saatlerinde pikniğinizi sağlıklı öğünlerle ve leziz bir kahveyle yaptıktan sonra yeşilliklerin içinde bol oksijenli bir yürüyüş yapabilir ve evinize tazelenmiş bir şekilde dönebilirsiniz.

Daha fazla bilgi için: İstanbul'un En Büyük Oksijen Deposu: Belgrad Ormanı

2. Fenerbahçe Parkı

Fenerbahçe Parkı, Kadıköy’ün güzelliklerinden sadece bir tanesi. Her mevsimde çiçeklerle dolu, tertemiz ve muhteşem bir deniz manzarasına sahip bu parkta piknik yapmak istiyorsanız; özellikle hafta sonları erken saatlerde yerinizi alın deriz. Üstelik fazla da bir hazırlık yapmanıza gerek yok; girişteki simitçiden taze bir simit almanız yeterli. Pırıl pırıl deniz manzarası kahvaltınıza ayrı bir tat katarken size de muhteşem bir gün yaşatacak!

 

3. Göktürk Göleti Tabiat Parkı

Çevresi yemyeşil ağaçlarla çevrili, harika bir gölete sahip Göktürk Tabiat Parkı’nda piknik yapmayı deneyimlemediyseniz hemen piknik çantanızı hazırlamaya başlayabilirsiniz. Pikniğinizi tamamladıktan sonra parkta bulunan bisiklet yolunda bisikletinizi sürerek veya koşu parkurlarında dinlendirici bir yürüyüş yaparak günün geriye kalan kısmını değerlendirebilirsiniz. Şehir yaşamından biraz olsun uzaklaşarak doğal güzellikler içinde bir gün geçirmek isterseniz Göktürk Tabiat Parkı’nı mutlaka listenize ekleyin!

 

4. Bahçeköy Fidanlığı

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan Bahçeköy Fidanlığı, içinde yeşilin her tonunu barındıran bir bitki cenneti adeta. Bahçeköy Fidanlığı piknik yapmanız için de oldukça keyifli bir seçenek olabilir. Bu yemyeşil ve bol oksijenli ortamda pikniğinizi büyük bir mutlulukla yaptıktan sonra bitkilerin fidanlarını görmek için kısa bir gezinti yapabilir, gezintiniz sırasında güzel fotoğraf kareleri de yakalayabilirsiniz.

 

5. Beykoz Kaymakdonduran Ormanı 

Beykoz sahiline sadece 5 kilometre uzaklıkta bulunan bu orman, ahşap piknik masalarıyla ve çok sayıda piknik alanı alternatifiyle pikniğiniz için aradığınız seçenek olacak. Yaz aylarında olduğumuz için güzel havaların tadını çıkarmak isteyen çok sayıda insan bu ormanı tercih ediyor. Bizim tavsiyemiz keyifli ve sakin bir piknik deneyimi için erken saatlerde yerinizi almanız. Pikniğinizin hemen ardından her yanınız yeşille çeviriliyken doğa yürüyüşü yapmak sizce de keyifli olmaz mıydı?

 

6. Büyükada Dilburnu Mesire Alanı

Yaz aylarında hem İstanbullular hem de İstanbul dışındakiler için vazgeçilmez bir rota olan Büyükada, içerisindeki bu mesire alanıyla piknikçilerin de en keyif aldığı alanlardan bir tanesi. Bu sevimli yer hem rahat piknik alanlarına hem de size denize girme şansı tanıyan koylara sahip. Bu yüzden burada çam ormanlarının altında serin serin pikniğinizin tadını çıkarabilir, hemen ardından denize girerek keyfinizi tamamlayabilirsiniz.

 

7. Yıldız Parkı Korusu

Yıldız Parkı Korusu

İstanbul’un tam kalbinde diyebileceğimiz Yıldız Parkı Korusu, doğanın içinde keyifli vakit geçirmek isteyenler için oldukça iyi bir seçenek. Yemyeşil ağaçlar, bisiklet yolları, piknik alanları ve fotoğraf çekebileceğiniz köprüleriyle Yıldız Parkı Korusu şehrin çok sevilen ve tercih edilen bir noktası. Eğer daha önce bu koruyu ziyaret etmediyseniz hiç vakit kaybetmeden piknik için gerekli hazırlıklarınızı tamamlayıp yola koyulun!

 

8. Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi

Burası, Ataşehir’de binaların arasında yer alan, adeta şehirden uzaklaşamayanlar için bir kaçış köşesi gibi. Minik bir gölet etrafında yer alan tahta piknik masalarında pikniğinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Üstelik bu harika bahçeye giriş ücretsiz. Önceden küçük bir uyarı yapalım, eğer mangallı bir piknik planı yaptıysanız bu bahçede mangal yapılması yasak. Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi şüphesiz piknik yapılabilecek en güzel mekanlardan bir tanesi.

 

9. Florya Atatürk Ormanı

Florya Atatürk Ormanı, Bakırköy’de yer alan çok geniş bir ormanlık alan. Ormanın içerisindeki yürüyüş parkurları, bisiklet yolları ve piknik alanları size dilediğinizce eğlence ve dinlenme imkanı sunuyor. Ayrıca burayı tercih etmeniz için en iyi sebeplerden bir tanesi de ormanın deniz kenarındaki bölümünün kumsal plaja sahip olması. Lezzetli yiyeceklerinizle piknik yaptıktan sonra kendinizi serin sulara atabilirsiniz. Şimdiden iyi eğlenceler!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: