BLOG

BLOG

İSTANBUL'DA GÖRÜLMEYE DEĞER 10 ALTERNATİF MÜZE


20 yıl İstanbul’da yaşasanız da illa ki keşfedebileceğiniz bir yerler kalmıştır. Bu keşfedilmesi gereken yerlerin başında ise müzeler gelmektedir. Çünkü İstanbul’un tarihi açıdan zenginliği, müzelere de yansımıştır. İstanbul, onlarca müzeye ev sahipliği yapmaktadır. İşte “İstanbul’u en iyi turistler geziyor” denmesin diye, yeni alternatifler arayanlar için İstanbul’da mutlaka görülmesi gereken 10 müze...

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Anadolu Yakası Müzeleri & Hangi Müze Kartı Almalıyım?

İstanbul Arkeoloji Müzesi

Dünyanın en zengin müzelerinden biri olarak kabul edilen İstanbul Arkeoloji Müzesi; Bizans, Roma, Helen, erken, orta ve genç bronz dönemi, kalkolitik, neolitik döneme ait 1000'den fazla eser bulunduruyor. Sadece binası için bile görülmeye değer bir müze.

 

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Müzesi

2008 yılında kurulan Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Müzesi, hastanenin tarihi gelişimini, içinde bulunan tıbbi ve kişisel malzemeler, tedavi aletleri gibi birçok eşya ile gözler önüne seriyor.

 

Türkiye İş Bankası Müzesi

Türkiye'nin banka konusunda gelişimini ve İş Bankası'nın kuruluşundan bugününe kadar birçok şeyi barındıran Türkiye İş Bankası Müzesi oldukça keyifli bir müze. İş Bankası'nın kuruluş binasına inşa edilen müzede tarih kokan onlarca şey bulunuyor. Pazartesileri ve bayramın ilk günü dışında her gün açık olan Türkiye İş Bankası Müzesi'ni 10:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Keyif alacağınızdan eminiz.

 

İstanbul Deniz Müzesi

Beşiktaş'ın tam ortasında bulunan İstanbul Deniz Müzesi, öğrenciler için ücretsiz; yetişkinler için ise sadece 6,50 TL. Denizcilik alanında Türkiye'nin en büyük müzelerinden bir tanesi olan ve koleksiyon çeşitliliği bakımından dünyada ender müzelerden biri sayılan bu müzeyi mutlaka görmenizi öneririz.

 

Mehmet Arsay Otomobil Müzesi

İkitelli Halkalı'da yer alan Mehmet Arsay Otomobil Müzesi'nde 1920 ve 1970 yılları arasında üretilen 50 adet otomobil yer alıyor. Cumartesi ve pazar günleri 10:00-17:00 saatleri arasında ziyaret edebileceğiniz müze tamamen ücretsiz.

 

Galatasaray Müzesi

Ali Sami Yen'in imzasını taşıyan ve 1911 yılında İstanbul Kalamış'ta kurulan Galatasaray Müzesi, herkesin görmesi gereken özel bir müze. 2000'li yıllara geldiğimizde Galatasaray Lisesi'nin içine taşınan bu müzede 2000 adet kupa görmeniz mümkün. 10:00 ve 18:00 saatleri arasında ziyaret edebileceğiniz müze, sadece Pazartesi günleri kapalı.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Galata Kulesi'nin Hikayesi

 

Türk İslam Eserleri Müzesi

Osmanlı İmparatorluğu döneminde kurulan müze, Mimar Sinan'ın önemli eseri Süleymaniye Cami-i Külliyesi içinde yer alıyor. Müze içerisinde dini yapılardan toplanan birçok eser yer alıyor. İslam dünyasının önemli bir kısmına ışık tutan müze, sergilere de ev sahipliği yapıyor.

 

İstanbul Modern Sanat Müzesi

İKSV tarafından kurulan İstanbul Modern, modern ve çağdaş sanat alanında bulunan değerleri korumayı ve değerlendirmeyi amaçlıyor. Perşembe günleri,  güncel ve sürekli eserleri ücretsiz olarak gezebilirsiniz.

 

Yerebatan Sarnıcı

Gezmekten büyük zevk alacağınız Yerebatan Sarnıcı Müzesi, Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından 527-565 yıllarında yaptırılmış bir sarnıç. Daha öncesinde burada bir Bazilika bulunduğu için Bazilika Sarnıcı olarak da bilinir. 9.800 m2'lik genişliği ve 100.000 tonluk su depolama kapasitesiyle, zamanında sarayın çevresinin su ihtiyacını karşılamıştır. Eğer giderseniz, etkileneceğinizden eminiz.

 

Sakıp Sabancı Müzesi

Önemli sergilere ev sahipliği yapan Sakıp Sabancı Müzesi, her Çarşamba ücretsizdir. Müze, 1927 yılında Mısırlı Prens Mehmed Ali tarafından İtalyan mimar Edouard De Nari'ye yaptırılmıştır.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: