BLOG

BLOG

GÜNE VERİMLİ BAŞLAMANIZI SAĞLAYACAK 9 AKTİVİTE


Günün ilk saatleri, gününüzün nasıl geçeceğini belirlediğiniz saatlerdir. Birçoğumuz bu saatlerde yapılmaması gerekenler ile gününün kaderini kötü yönde etkileriz. Kahvaltı yaparken telefonla ilgilenir, her şeyi son dakikaya bırakır veya egzersiz yapmayız… Tüm bunlar ile sadece sabahımızı değil, tüm günümüzü verimsiz bir hale getiririz. İşte güne verimli bir şekilde başlamanızı sağlayacak 9 aktivite.

 

Mutlaka erken kalkın

Erken kalk

Birçoğumuz okul, iş veya sorumluluklardan dolayı erken kalkmak zorundayız. Fakat tam olarak bahsettiğimiz bu değil. Bahsettiğimiz şey, sorumluluklara başlamadan daha önce erken kalkmak. Yani 8'de evden çıkıyorsanız, mutlaka 7'de kalkmaya özen gösterin. Çünkü günün ilk adımı olarak adlandırılan uykudan uyanmak, vakit alabilir. 15 dakika içerisinde yarım yamalak ve hızlı bir şekilde evden çıkmaya çalışmak kötü bir başlangıçtır. Uyandıktan sonra şöyle rahat bir nefes almalı, kahvenizi yudumlamalı ve rahat bir şekilde hazırlanmalısınız. Yani bunları yapabilecek bir vakit yaratmalısınız. Aksi takdirde, bu zaman aralığında yaşadığınız stres tüm gününüze yayılabilir.

 

Sabah rutinlerinizi oluşturun

Herkesin sabah rutinleri bulunmaktadır, sizin de bir sabah rutininiz olsun. Sabah rutinleri kendini tanıma, günü verimli geçirme ve zamandan tasarruf etmek için oldukça önemlidir. Her sabah ne yapacağınızı bilirsiniz ve buna göre hareket edersiniz. Eğer bu zaman aralığında yapmanız gereken bir başka sorumluluk varsa onun için zaman yaratırsınız.

 

Sabah egzersizinizi mutlaka yapmaya özen gösterin

Güne egzersiz ile başlamak mükemmeldir. Yapılan araştırmalar güne egzersiz yaparak başlayanların gün içerisinde pozitif ve sorunlara karşı mücadeleci olduğunu gösteriyor. 10 dakika bile olsa vücuttaki kan akşını sağlayabilecek egzersizler, gün içinde enerjinizi üst seviyelerde tutmanıza yardımcı olacaktır.

 

Mutlaka bilinçli bir kahvaltı yapın

kahvaltı

Kahvaltının günü verimli geçirmek için ne kadar faydalı olduğunu biliyoruz. Fakat burada dikkat çekeceğimiz nokta bu değil. Kahvaltınızı bilinçli ve çeşitli bir şekilde yapmanızdan bahsediyoruz. Kahvaltınızı yaparken telefonunuzla ilgilenmemeye, televizyon izlememeye çalışın. Her lokmanızı yüksek bir bilinç ve farkındalık ile yiyin. Çünkü kahvaltının biyolojik faydası olduğu gibi ruhsal faydası da vardır. Bunun yanı sıra kahvaltınızda besin değeri yüksek besinlere yer vermeye çalışın.

 

Su içmeyi unutmayın

Uyku esnasında vücudumuz, besinlerini tüketir; buna su da dahildir. Sabah kalktığınızda su içmeniz; cilt sağlığınıza fayda sağlar, geceden kalan atık maddelerin idrar yoluyla atılmasını sağlar, metabolizmayı hızlandırır, organların su ihtiyacını karşılar ve kilo vermeye yardımcı olur.  Bu yüzden, sabahları uyandığınızda mutlaka 2 bardak su için.

 

Gününüzü planlayın

Erken kalkarak yapacağınız küçük bir planlama günü verimli geçirmek için oldukça etkilidir. Bu şekilde gün içerisinde yapmanız gerekenleri hatırlamak için efor sarf etmeyecek, hiçbir şeyi unutmayarak işlerin birbirine girmesini engelleyeceksiniz. Düzenli, kaliteli ve sistemli zaman geçirmek için plan yapmak oldukça yararlıdır.

 

Sahip olduğunuz şeylerin farkına varın

Bu, ruhsal bir antrenmandır. Çünkü gün içerisinde birçok negatif durum ve insan ile karşılaşabilirsiniz. Ve bu süreçlerde beyniniz genellikle bardağın boş tarafına bakacaktır. Günün en önemli saatlerinde sahip olduklarınızı düşünmek, gün içindeki veriminizi önemli derecede arttıracaktır.

 

Bu süreçlerde size sevdiğiniz müzikler eşlik edebilir

Güne sevdiğiniz müzikler ile başlamak, algı stilinizi önemli ölçüde etkiler. Araştırmalar müzik dinlemenin, algı stilini etkilediğini gösteriyor. Tüm bu zorunluluğa binmiş süreci, sevdiğiniz müzikler ile keyifli bir hale getirebilirsiniz. Ve tüm gün için enerji depolayabilirsiniz.

 

Sabahları biraz da olsa sevdiğiniz şeylere vakit ayırın

sağlam bir kahvaltı

Bu; aileniz, bir aile ferdiniz, evcil hayvanınız veya yapmaktan keyif aldığınız bir şey olabilir. Fakat tabii ki çok fazla zamana yayarak, aksamalara sebep olacak derecede yapmamanız gerekir. Eğer annenizle sohbet etmekten keyif alıyorsanız güzel bir sohbet, kedinizle iletişim kurmayı seviyorsanız birlikte geçireceğiniz bir 5 dakika gün içindeki veriminizi önemli derecede arttırabilir.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: