BLOG

BLOG

FARKLI BİR DÜĞÜN HAYAL EDENLER İÇİN 9 ÖNERİ


farklı düğün fikirleri

Her insanın aşkı çok özeldir; bu yüzden herkes hayatının en önemli günlerinden biri olan düğün gününün de son derece özel olmasını ister. Yıllar boyunca düğün anılarının hem kendisi için hem de konuklar için aynı derecede taze kalmasını ister. Bunun için yapılması gereken şeyse birbirinden yaratıcı fikirlerle, düğünde alışılmışın dışına çıkmak ve fark yaratmak. İşte bu cümleler hislerinize tercüman olduysa; aşağıdaki yaratıcı fikirler bizce tam da size göre! Düğün gününüzü unutulmayacak bir anıya dönüştürmek istiyorsanız sizin için hazırladığımız yazımıza göz atın, şimdiden iyi okumalar!

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  En İyi Düğün Giriş Müzikleri

1- Klasik Düğün Fotoğraflarını Geride Bırakmak İçin Photoboothlardan Yararlanın

Son zamanların trendi Photoboothlar sayesinde, artık sıraya giren aile bireyleri ile çekilen klasik fotoğraflar geride kalıyor. Mesela eğlenceli bir düğün için küçük bir minibüsü fotoğraf kabini haline getirebilir ve fotoğraflar için muhteşem bir sahne yaratabilirsiniz. Ya da bambaşka bir köşeyi istediğiniz şık detaylara göre dekore edebilir ve yaratıcı bir Photobooth köşesi oluşturabilirsiniz. Photobooth sadece yaratıcı fikirlerinizi hayata geçirmenizi sağlamıyor; bunun dışında düğün devam ederken istediğiniz anda fotoğraflarınızı basmanızı da sağlıyor. Ayrıca bu fotoğraflar için sosyal medyada oluşturacağınız bir hashtagi standların bir yerine yazarsanız; düğünden sonra konuklarınızın çektiği fotoğraflara da bir tıkla ulaşabilirsiniz. Böylece düğün gününüze ait fotoğraflara dilediğiniz an saniyeler içinde tekrar bakabilir, mutlu anılarınızı tazeleyebilirsiniz.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: İstanbul Ücretsiz Dış Çekim Mekanları

2- Misafirleri Şaşırtacak Gelinlik Değişimleri Yapın 

Bir düğünün başrolleri elbette gelin ve damattır. Ancak kabul etmek gerekiyor ki, gelinler her zaman daha ön plandadır. :) Bu yüzden gelin, nikahın ardından uzun gelinliğini değiştirip bunun yerine daha kısa ve eğlenceli bir gelinlik giyerse; misafirleri hem şaşırtacak hem de etkileyecektir. Değiştireceğiniz gelinlik, daha önce aldığınız bir elbise bile olabilir. Eğer gelinlik değiştirme fikri size çok uçuk geldiyse; bu değişikliği saçlarınızı açarak; takılarınızı ya da ayakkabılarınızı değiştirerek de yapabilirsiniz. Görünümünüzde yapacağınız ufak değişikliklerle insanların zihninde büyük bir yer edinebilir, düğün gününüzü daha da unutulmaz hale getirebilirsiniz.

 

3- Düğün Arabası Yerine Bir Düğün Bisikleti ya da Bir Motosiklet Tercih Edin

düğünde farklı ne olur

Düğün arabası yerine düğüne bisikletle ya da motosikletle gelirseniz; emin olun misafirleriniz hem çok şaşıracak hem de bu sahneyi kaçırmayıp mutlaka sizinle fotoğraf çektirmek isteyecekler. Bu eğlence dolu farklılık hem herkesin yüzünü gülümsetecek hem de maliyet açısından size avantaj sağlayacak. Kulağa harika geliyor! :) 

 

4- Fotoğraflarınızdan Oluşan Bir Slayt Yerine; Fotoğraflarınızı Ahşap Bir Fotoğraflığa Mandalla Tutturun

Düğün mekanınızı özellikle açık havada tercih ettiyseniz uygun bir köşeyi ahşap fotoğraflık kullanarak estetik bir şekilde düzenleyebilirsiniz. Anılarınızdan oluşan sevimli fotoğrafları bu köşeye minik mandallarla tutturarak davetlilerin görmesini sağlayabilirsiniz. Eğer ortam elverişliyse bu fotoğrafları ağaç dallarına da asabilirsiniz. Bu anı köşesi hem düğün gününüze tatlı ve farklı bir detay katacak hem de fotoğraflar sayesinde sevdiklerinizle paylaştığınız bu mutlu dakikalar ölümsüzleşecek.

 

5- İlk Dans Şarkınızı Kendiniz Söyleyin

Evet, doğru okudunuz; ilk dans şarkınızı kendiniz söyleyebilirsiniz. Eşinizle aranızdaki çok özel bir şarkıyı, aşkınızı ona anlatmak için, gözlerine bakarak söyleyebilirsiniz. Hem de ikiniz için de en önemli gün olan düğün gününüzde! Bunun için tek yapmanız gereken güzel bir ses sistemi ve sizi doğru yönlendirecek bir müzisyenle birlikte o günden önce prova yapmak. Emin olun sadece eşiniz değil, misafirleriniz de bu sürprizden çok hoşlanacak. Düğün gününüze romantik ve aşk dolu bir dokunuş yapmak için bu maddeyi değerlendirin deriz! :)

 

6- Sıra Dışı Masa Süslemeleri ile Herkesi Şaşırtın

Farklı bir düğün konsepti yaratmak istiyorsanız konuya masa süslemelerinden başlayabilirsiniz. Mesela vazo ve renkli çiçeklerden farklı olarak sıradışı aksesuarlar ile masanızı dikkat çekici hale getirebilirsiniz. Örnek verecek olursak masanızda japon balıklarının yer aldığı çok şık bir fanus koyabilir, görenlerin yüzünü gülümsetebilirsiniz.

Eminiz ki düğün gününüze dair en çok konuşulacak detaylardan bir tanesi bu farklılık olacak! 

 

7- Düğününüze Gelen Kadın Davetlilere, İlerleyen Saatlerde Hediye Edeceğiniz Tokyo Terliklerle Rahat Etmelerini Sağlayın

Düğününüze gelecek kadın davetlilerin en büyük problemi, ilerleyen saatlerde ayaklarındaki topuklular yüzünden ayakta durmakta zorlanacak olmaları. Partinizin tam gaz devam etmesini istiyorsanız; onlar için hazırladığınız tokyo terliklerle onları şaşırtabilir ve memnun edebilirsiniz. Kesintisiz bir eğlence ve dans gecesi için bu maddemizi değerlendirmelisiniz. :) 

 

8- Misafirlerinize, Eşinizle Birlikte Koreografisi Çalışılmış Bir Dans Gösterisi Yapın

Düğün dediğimizde ilk aklımıza gelen detaylardan birisi de tabii ki düğün dansı. Genelde tercih edilen dans türü ise tango veya klasik bir vals oluyor. Bunun yerine ilk düğün dansınızı yüksek enerjili bir dans olan swing ile yaparsanız misafirleriniz oldukça şaşıracak. Bunun için yapmanız gereken tek şey düğününüzden önce birkaç swing dersi almak olacak. Bu sıra dışı dansınızla bütün sevdiklerinizi hem çok şaşırtabilir hem de onları da ilerleyen dakikalarda bu eğlenceli dansa dahil edebilirsiniz. Düğününüzün ilk dakikaları bu kadar neşeli geçiyorsa, ilerleyen dakikaları düşünemiyoruz! :) 

 

9- Davetlilerin Mekana Ulaşımını Eğlenceli ve Farklı Hale Getirin

Eğer nikah salonu ayrı, düğününüzü yapacağınız alan ayrıysa; misafirlerinizin ulaşımını eğlenceli bir hale getirmeye ne dersiniz? Mesela misafirleriniz için filmlerdeki gibi nostaljik sarı okul servisiyle bir konsept oluşturabilir ve ulaşımı bu şekilde sağlayabilirsiniz. Ayrıca yolculuk esnasında dinlemeleri için birbirinden eğlenceli müziklerle özgün bir müzik listesi hazırlayabilir, aracın üstüne de eşinizle isminizin yazdığı ve karikatürize edilmiş bir fotoğrafınızın da yer aldığı tabela yerleştirebilirsiniz. Muhteşem ve farklılıklarla dolu düğün gününüzün yolculuğu bile çok harika olacak!

 

Bizimle Evlenir Misiniz? 

Elite World Hotels & Resorts; şık mekânları ve eğlenceli konseptleri ile düğün gününüzde mutluluğu ve estetiği sizlere aynı tepside sunuyor. Düğün ve nikâh paketleri hakkında bilgi almak için:

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres Düğün

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı Düğün

Elite World İstanbul Florya Düğün

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: