BLOG

BLOG

SON DÖNEMLERİN POPÜLER DÜĞÜN KONSEPTİ: RUSTİK DÜĞÜN


rustik masa

Evlenecek çiftler, eğer düğün yapmayı planlıyorlarsa bunun için aylar öncesinden hazırlık yapmaya başlarlar ve hayallerindeki düğünün gerçek olması için tüm detayları düşünürler. Elbette düğün konsepti konusunda bir karara varmadan önce son trendlere bakmakta da fayda vardır. Bu yazımızda, evlenecek çiftler için yepyeni bir düğün konsepti olan rustik düğünleri anlatacağız. Şimdi arkanıza yaslanın ve şatafatlı düğün süslemelerin, abartılı nikâh şekerlerin, kabarık gelinliklerin tamamını unutun! Çünkü devir, rustik düğünlerin!

 

Rustik düğün konsepti nedir?

rustik düğün

Eğer bir doğa tutkunuysanız ve her zaman sadelikten yanaysanız; eminiz bu trend çok hoşunuza gidecektir. Köy evi, köy görünüşü veren dekor gibi anlamları olan rustik kelimesi; son zamanlarda bir düğün konsepti olarak karşımıza çıkıyor. Bu konseptte hem nostaljik hem de modern detaylar bir arada kullanılıyor. Konseptin en önemli özelliği ise "doğallık". Pastel tonlar, doğayı hatırlatan odunlar, ağaç dalları, hasır kumaşlar, saman balyaları; rustik düğün konseptinde sık sık görebileceğiniz düğün malzemeleri. Uzun lafın kısası, bir meyve bahçesinde sade ve sofistike bir düğün yaptığınızı hayal etmek sizi de mutlu ediyorsa; rustik düğünlerle ilgili daha fazla detay öğrenmeniz gerekiyor demektir!

 

Nasıl bir gelinlik seçmelisiniz?

Rustik düğün konseptinin ana özelliği doğallık olduğu için öncelikle doğallığın ön planda tutulduğu bir gelinlik seçimi yapmalısınız. Mesela içinde rahat edebileceğiniz, fazla kabarık olmayan sade bir gelinlik; bu konsept için son derece ideal bir seçim olacaktır. Bunun için A veya düz kesim gelinlikleri tercih edebilirsiniz. Gelinliğinizle sade ama süslü bir görüntü yakalamak istiyorsanız da dantel detayların bol kullanıldığı; tüylerle, fırfırlarla, sallantılı iplerle süslenmiş bir elbise giymeyi düşünebilirsiniz.

 

Saç, makyaj, aksesuar nasıl olmalı?

Burada da ana kelimemiz "doğallık". Bu nedenle yarı toplanmış saç modelleri, örgüler, doğal bukleler sizin için ideal seçimler olabilir. Ayrıca aksesuar olarak saçlarınızda doğal çiçeklerden yapılmış taç ve tokalar kullanabilirsiniz.

Makyaj konusuna gediğimizde, eğer rustik bir düğün yapmak istiyorsanız abartılı makyajları tamamen unutmanız gerekiyor. Bunun yerine pastel tonlardan oluşan doğal bir makyaj, konseptle son derece tamamlayıcı bir görüntü oluşturacaktır.

Gelin çiçeği konusunda ise sevdiğiniz çiçeklerden oluşan, dallar ve başaklarla süslenmiş buketler kullanabilirsiniz. Bu çiçekleri düğün konseptinizde ve saçınızda da kullanarak son derece uyumlu bir görüntüye sahip olabilirsiniz.

 

Nasıl bir mekân seçmelisiniz?

rustik düğün mekanları

Rustik düğünler doğayla iç içe düğünler oldukları için mekân konusunda çiftlik evi, bağ evi, dağ evi, ahşap bir ev, taş duvarları olan bir ev gibi seçimler yapabilirsiniz. Emin olun, bu sayede hem daha ekonomik hem de çok farklı bir düğün yapmış olacaksınız.

 

Düğün pastası nasıl olmalı?

Rustik düğünlerde şeker hamurundan yapılmış abartılı ve yapay pastalara yer yok! Tüm konseptte yakaladığınız doğallığı pasta konusunda da sürdürmeniz gerekiyor. Bunun için çiçeklerle süslenmiş sade bir pasta, sizin için ideal bir seçim olabilir. 

İşte yukarıda özelliklerine yer verdiğimiz rustik düğünleri, bu yıl çok fazla göreceğiz! Sanıyoruz bu konsept, gelin ve damat adayları için son derece konforlu ve keyifli olacak. Siz de tüm bu detaylara dikkat ederek unutulmaz bir rustik düğün gerçekleştirebilirsiniz.

Şimdiden ikinizi de tebrik ederiz!

 

Elite World Hotels & Resorts; şık mekânları ve eğlenceli konseptleri ile düğün gününüzde mutluluğu ve estetiği sizlere aynı tepside sunuyor. Düğün ve nikâh paketleri hakkında bilgi almak için:

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres Düğün

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı Düğün

Elite World İstanbul Florya Düğün

 

Bu yazılarımız da ilgini çekebilir:

Farklı Bir Düğün Hayal Edenler İçin 9 Öneri

İlkbahar Aylarında Düğün Yapacaklara Tavsiyeler

Kır Düğünü Yapacaklara Tavsiyeler

Stressiz Düğün İçin 15 Öneri

Farklı Kına Gecesi Konseptleri